Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Seurakunnat supistavat toimintaa

Koronatilanne sulkee esimerkiksi seurakunnan kerhoja, mutta jumalanpalvelukset pidetään. Anssi Kemppinen Koronatilanne sulkee esimerkiksi seurakunnan kerhoja, mutta jumalanpalvelukset pidetään.

Seurakunnat peruvat kerhoja, piirejä ja muuta viikkotoimintaa.
– Pidämme vain lakisääteisiä toimituksia, kuten jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia eli hautajaisia ja kastetilaisuuksia. Vielä alkuviikosta totesin, että kerhot ja piirit jatkuvat, mutta tilanne muuttui nopeasti, sanoo Ruokolahden seurakunnan kirkkoherra Leena Haakana.
Syynä toiminnan supistamiseen on koronavirus. Seura- ja hiippakunnat ovat saaneet kirkkohallitukselta torstaina ohjeet sen jälkeen, kun maan hallitus kertoi uusista valtakunnallisista ohjeista ja suosituksista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.
– Kirkkohallitus ei varsinaisesti määrää seurakuntaa, mutta ohjeistaa vakavasti harkitsemaan tällaisia toimia ja me noudatamme niitä, sanoo Haakana.
Ruokolahden seurakunta suosii toiminnassa nyt myös etäyhteyksiä ja pohtii, miten sähköisiä yhteyksiä vielä parannetaan.
– Jumalanpalveluksia voi esimerkiksi seurata Youtuben kautta. Jouduimme perumaan myös viikonlopun rippikoululeirin ja nyt mietitään miten opetuksen voisi hoitaa sähköisesti. Huhtikuussa on Simpeleen alueen rippikoululeiri ja senkin etäopetus täytyy miettiä.
Nuorten kohdalla sähköinen viestintä on helpompaa, mutta vanhemman väestön ja seurakunnan välinen yhteydenpito voi olla hankalampaa.
– Tiedän, että ihmisiä ahdistaa koronavirustilanne ja tilanne tuo haasteita, kun yhteydenpito on vaikeampaa. Mutta jumalanpalvelukset pidetään, ja maallikkokin voi pitää sanajumalanpalveluksia, jos pappi sairastuisi koronaan, sanoo Haakana.
Ruokolahden seurakunta pitää tänään perjantaina talvisodan muistotilaisuuden, koska se on ulkotilaisuus ja viruksen leviämisen riski vähäinen.
Seurakunta seuraa Kirkkohallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ohjeita, ja päivittää tilannetta tarvittaessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta