Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Terhi Torikka voitti juttukilpailun

Terhi Torikka Parikkalan työhuoneellaan. Aleksi Keränen Terhi Torikka Parikkalan työhuoneellaan.

Parikkalalainen toimittaja Terhi Torikka voitti vuoden 2019 parhaan maatalousalan lehtijutun palkinnon.

Maataloustoimittajat ry:n juttukilpailu järjestetään vuosittain. Maaseudun Tulevaisuuden aluetoimittajana työskentelevän Terhin kirjoittama voittojuttu julkaistiin viime elokuussa; vaatimuksena kun kilpailussa oli, että juttu on viime kalenterivuoden aikana julkaistu.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Olen osallistunut kilpailuun myös joinakin aiempina vuosina. Nyt olisi ehkä jäänyt osallistumatta, jos työkaverini ei olisi siitä muistuttanut, Terhi kertoo.

– Tämä juttu tuli heti mieleen.

Kyseisen jutun aiheena oli kymenlaaksolainen pariskunta, joka teki alanvaihdoksen.

– He työskentelivät aiemmin poliiseina Kotkassa ja siirtyivät maidontuottajiksi Pyhtäällä sijaitsevalle tilalle. Heiltä tuli terveisiä ja onnitteluja palkinnon julkistamisen jälkeen ja toivottivat onnea kansainväliseen kisaan. Tilalla on nyt siirrytty kokonaan luomuun, kun jutuntekohetkellä muutos oli vielä meneillään.

– Kilpailun voitto yllätti. Tiesin kisassa olevan kovatasoisia kirjoittajia, jotka ovat aiemmin pärjänneet, Terhi sanoo.

Arvostusta ja positiivisuutta

– Mielestäni tämä oli hyvä juttu positiivisuudesta, että on olemassa uskoa suomalaiseen maatalouteen ja tuottajuuteen. Ei ole poliisinkaan työ helppoa tai kevyttä, mutta maidontuottajalla on vapaapäiviä vielä vähemmän. Arvostan suomalaista maataloutta ja hienoimpia työpäiviä ovat sellaiset, joissa pääsee tutustumaan ihmisten arkeen ja heidän tekemäänsä, todella vaativaan työhön.

Palkinnonsaaja julkistettiin perjantaina ja Terhi vastaanotti kunnian etänä – videopuheluyhteys Helsinkiin oli auki. Palkinnon hän saa valita: tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, jotka ovat 500 euron matka-apuraha kansainvälisen maataloustoimittajajärjestö IFAJ:n Tanskassa järjestettävään kongressiin tai 300 euron rahapalkinto.

– Vähän pahalta näyttää ajankohdan suhteen, kongressi olisi juhannuksen jälkeen.

Terhi on aiemmin käynyt Tanskassa maatalousnäyttelyssä ja myös IFAJ:n kongressi on tuttu. Hän on osallistunut kahteen järjestön kongressiin, jotka niinä vuosina järjestettiin Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa.

Terhi on työskennellyt MT:n aluetoimittajana kohta vuosikymmenen verran.

– Sinä aikana etätyön tekeminen on helpottunut ja tietoliikenneyhteydet kehittyneet huomattavasti. Helsingin toimituksella on käyntiä keskimäärin kerran kuussa.

Kommentoi

Hae sivuilta