Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Karkkia kansalle tiputanssin tahtiin

Parikkalan lukion penkkareihin osallistuneet 12 abiturienttia. Aleksi Keränen Parikkalan lukion penkkareihin osallistuneet 12 abiturienttia.

Karkkia kansalle tiputanssin tahtiin

Abiturientti-ikäisten lukiolaisen tuntomerkkejä ovat värikäs ja persoonallinen pukeutuminen, ajattomat musiikkivalinnat sekä kova, suurempina annoksina ärsyttäväksi käyvä ääni. Lajin edustajien luonnolliseen elinympäristöön oli tänään mahdollista tutustua Kirjolan koululla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Perinteinen penkkaripäivä aloitettiin lukion ykkösten järjestämillä abikahveilla. Lukulomalle päivän päätteeksi suuntaavat abit kiersivät aamupäivällä ympäri koulua pitäen itsestään vielä tavallistakin kovempaa ääntä. Innostuksessa ja kiinnostuksessa paramilitaristiseksikin luokiteltavaa ryhmittymää kohtaan esiintyi suuria vaihteluita: erityisen innoissaan monimuotoisesta kulkueesta olivat pienimmät oppilaat, lukioikäiset opiskelutoverit sekä henkilökunta suhtautuivat seurueeseen huomattavasti varauksellisemmin.

Tiputanssi sekä letkujenkka olivat kovimmat hitit, joita kannettavasta kaiuttimesta kaikelle kansalle ärhäkällä äänenpaineella tuutattiin. Abien mukana tanssineet saivat eniten karkkia, tietenkin! Nykyaika hektisyyksineen on saavuttanut penkkaripäivänkin, sillä ryhmittymän liikkeitä dokumentoitiin somevastaavan ja valokuvaajan voimin.

Kiire saada valmiiksi

Abiturientti Sanni Kosonen ei stressannut tämänpäiväisistä penkkareista eikä myöskään huomisista wanhojen tansseista.

– Viime vuoden tanssit stressasivat ja jännittivät. Tänä pääsee wanhojen päivän kokemaan uudestaan. Penkkareissa jännitti vain se, että saadaanko kaikki valmistelut ajoissa valmiiksi.

Valmisteluja oli tehty useamman kuukauden ajan ja eilisilta oli varattu abishow’n valmiiksi tekemiseen sekä koulun laittamiseen, toisin sanoen perinteiseen tapaan julisteiden kirjoittamiseen ja seinille asetteluun. Valmistelut venyttivät abiturienttien päivää aina iltavuoron puolelle saakka, mutta valmista tuli torstaiaamua varten.

– On ollut ihanaa! Olin kahtena aiempana vuonna abien somevastaavana kulkemassa perässä kuulumisia Instagramiin päivittäen. Mukavampi on olla itse abina, Sanni nauroi ja kertoi aurinkoisen asuvalinnan herättäneen äidissään ihmetystä.

Päivän ohjelman päätteeksi abit lähtevät ajelulle, tosin entistä lyhyemmälle sellaiselle.

– Aiempina vuosina on käyty Kiipolassa, mutta eipä sinne ole tänä vuonna asiaa. Käydään ajelemassa aseman lenkki ja tullaan takaisin koululle, ei ole pidemmälle ajelulle tarvetta.

Penkkari-illan ohjelmaa jarruttavat huomiset wanhojen tanssit: Sannin lisäksi parketilla pyörähtelee viisi muuta abiturienttia.

– Lauantaina on abiristeily, eiköhän siinä ole ihan tarpeeksi!

Kommentoi

Hae sivuilta