Julkaistu 
Aleksi Keränen

Tossupalloa työtaistelijoille

Pääluottamusmies Mika Viskari. Aleksi Keränen Pääluottamusmies Mika Viskari.

Simpeleen kaukalolla kokoonnuttiin tossupallon sekä uusimpien lakkokuulumisten merkeissä. Paikallisen ammattiosaston talvitapahtuma järjestyi nopealla aikataululla.

Simpeleen ammattiosaston eli tuttavallisemmin Paperiosasto 25:n jäsenilleen järjestämän leikkimielisen tossupallo-ottelun tapahtuman ideoijana oli Jukka Valkeapää. Osaston puheenjohtaja Paavo Löppönen ehdotti ideasta kuultuaan, että samalla pidettäisiin suurempi lakkotapahtuma ja näin torstaina tehtiin. Tapahtumassa oli paikalla myös pääluottamusmies Mika Viskari.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tänään on neuvoteltu aamuyhdeksästä asti, mutta ei ole vielä mitään kuulunut, pääluottamusmies kertoi tilanteesta tapahtuman alkuminuuteilla.

– Mahdollista olisi, että jotain neuvotteluista kuuluisi tämän illan ja tapahtuman aikaan, Paavo tuumaili.

Eilisen eli torstain neuvotteluista ei tähänkään hetkeen mennessä ole kuulunut muuta kuin niiden kestäneen yli puolenyön ja jatkuvan tänään klo 14 alkaen.

Miehillä oli yhteinen sävel lakon taustoista sekä tämänhetkisestä tilanteesta.

– Eihän lakko hyvä asia ole. Neuvottelemalla olisi parasta saada sopimukset aikaan. Vastapuoli vaan ei ole suostunut neuvottelemaan, joten siksi lakkoon täytyi ryhtyä, Mika Viskari sanoo.

– Välillä ollut sellainenkin tunne, että työnantajapuoli on suorastaan halunnut tätä, Paavo Löppönen täydentää.

Molemmat toivoivat pikaista loppua työehtoneuvotteluille sekä samalla lakolle, sillä mitä pidempään lakko kestää, sitä vaikeampaa on neuvotteluissa sopuun päästä.

– Mahdollisimman hyvä, molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Jokainen tietää, miten kovia asioita työnantaja vaatii ja näihin me emme voi suostua, pääluottamusmies neuvotteluista sekä niiden tuloksesta totesi.

Torstai-illan tapahtuma järjestettiin nopealla aikataululla. Tyytyväisyyttä sekä saapuneeseen väkimäärään että yleisiin tunnelmiin riitti.

– Välitetään viestiä ja näytetään, että välitetään. Muutenkin tämän lakon aikana on ollut sellainen henki, että ollaan yhdessä mukana, Paavo Löppönen sanoi.

Lakon aikana yhteydenotot on ohjattu pääluottamusmies Mika Viskarille ja niitä on tullut paljon. Myös talvitapahtumassa Viskari oli haluttu juttukaveri.

Kommentoi

Hae sivuilta