Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Tuhoisa rakennuspalo Rautjärvellä

Rautjärvellä sattui rakennuspalo. Anssi Kemppinen Rautjärvellä sattui rakennuspalo.

Rautjärven Partilantiellä sijaitseva omakotitalo paloi eilisiltana käyttökelvottomaksi. Pelastuslaitos sai hälytyksen puoli kahdeksan aikaan.

Kyseessä oli tyhjillään ollut vanhempi rakennus, jota oli käyty lämmittämässä. Taloa aiemmin päivällä lämmittänyt henkilö oli palannut paikalle illemmalla ja tulipalon huomattuaan soittanut hätänumeroon.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Omakotitalo tuhoutui keskisuureksi rakennuspaloksi yltyneen tulipalon sekä sen sammutustöiden johdosta täysin käyttökelvottomaksi. Pelastuslaitos sai pääasiallisen sammutustyön suoritettua ennen puoltayötä. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Etelä-Karjalan pelastuslaitos suorittaa parhaillaan tutkintaa palon syttymissyystä ja tällä hetkellä syyksi on ensisijaisesti arveltu lämmitystä.

– Keskisuuren rakennuspalon määritelmä on aina tapauskohtainen, mutta pääsääntöisesti sellaiseksi luokitellaan omakotitalo, joka palaa tai on todennäköisesti syttymässä, päivystävä palomestari Juuso Punnonen kertoo.

Tämän kokoluokan palossa on kyse joukkuevastehälytyksestä, johon pelastuslaitos reagoi lähettämällä yksiköitä kahdesta viiteen kappaletta. Eiliseen hälytykseen lähetettiin pelastushenkilöstöä yhteensä viideltä eri paloasemalta: Imatralta, Joutsenosta, Rautjärveltä, Ruokolahdelta ja Simpeleeltä.

Kommentoi

Hae sivuilta