Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Kuudes tonni palokuntanuorille

R-kauppias Virpi Kosonen luovutti hyväntekeväisyystonnin Parikkalan VPK:n nuoriso-osaston johtaja Tuukka Myyryläiselle tiistaina. Aleksi Keränen R-kauppias Virpi Kosonen luovutti hyväntekeväisyystonnin Parikkalan VPK:n nuoriso-osaston johtaja Tuukka Myyryläiselle tiistaina.

Parikkalan R-kioskilla paukahti tonni täyteen peräti kuudennen kerran. Tällä kertaa hyväntekeväisyyskohteena oli Parikkalan VPK:n nuoriso-osasto.

Parikkalan R-kioski on sijoittunut jo useamman kerran kärkisijoille valtakunnallisessa Ärrä tekee hyvää -kampanjassa. Ideana on, että kahdeksan välipalatuotteiden myyntiään eniten kasvattanutta kioskia pääsee kukin jakamaan tuhat euroa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. Kampanja on ympärivuotinen ja myyntiä mitataan kolmen kuukauden välein.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tämänkertaisen ja järjestyksessään jo kuudennen tonnin kohteena oli Parikkalan VPK:n nuorisotoiminta. Aiempi, viime maaliskuussa jaettu tuhatlappunen luovutettiin partiolippukunta Parikkalan Ilveksille. R-kauppias Virpi Kosonen on pitänyt paikallisten lasten ja nuorten toiminnan tukemista tärkeänä. Seuraavaksi välipalatuotemyynnillä tuetaan Parikkalan Urheilijoiden jalkapallojunioreita – jalkapalloihmiset pääsevät tukemaan toimintaa vaikkapa munkkeja ostamalla.

– Ihmiset ovat olleet pienellä paikkakunnalla innolla mukana ja toivottavasti ovat vieläkin. Negatiivista palautetta ei ole tullut yhtään, Virpi sanoo.

Tehokkaalle hyväntekijälle ei ole tullut tietoon, että muilla paikkakunnilla hyväntekeväisyystonneja olisi päästy jakamaan kuutta kappaletta.

Kalusto- ja varustehankintoja

Lahjoituksen vastaanotti Parikkalan VPK:n edustajana toiminut vanhempi sammutusmies Tuukka Myyryläinen. Hän toimii myös nuoriso-osaston johtajana.

– Lahjoitus menee aika pitkälti kalustohankintoihin ja nuorten varusteisiin, Tuukka kertoo.

VPK:lla on suunnitteilla toiminnantäyteistä ohjelmaa syksymmällä, jolloin tarkoituksena on, että nuoret VPK-laiset viettäisivät yhden yön paloasemalla. Asemalta lähdettäisiin erilaisille tehtäville ja keikoille, esimerkiksi tulipalo- tai liikennehälytyksiin.

Tällä hetkellä palokuntanuoret harjoittelevat säännöllisesti joka toisena torstaina. Vuoden ensimmäiset harjoitukset pidettiin viime torstaina eli 16. tammikuuta, seuraavat ovat siis viikon päästä.

– Lisää kävijöitä mahtuisi kymmenenvuotiaista ylöspäin, Tuukka Myyryläinen vinkkaa.

Kommentoi

Hae sivuilta