Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Uusi etsivä nuorisotyöntekijä aloitti

Rautjärven ja Parikkalan kuntien yhteinen etsivä nuorisotyöntekijä Venla Vuojolainen (oik.) oli tavattavissa viime perjantaina nuorisotalo Kellarilla yhdessä nuorisotyöntekijä Hanne Ilvosen kanssa. Aleksi Keränen Rautjärven ja Parikkalan kuntien yhteinen etsivä nuorisotyöntekijä Venla Vuojolainen (oik.) oli tavattavissa viime perjantaina nuorisotalo Kellarilla yhdessä nuorisotyöntekijä Hanne Ilvosen kanssa.

Venla Vuojolainen aloitti työnsä Parikkalan ja Rautjärven kuntien yhteisenä etsivänä nuorisotyöntekijänä viime tiistaina.

Hänellä on työtilat molemmilla paikkakunnilla: Rautjärven toimisto sijaitsee kunnantalon toisessa kerroksessa ja Parikkalassa puolestaan uudesta Kirnusta eli osoitteesta Parikkalantie 24. Kuntien yhteisenä nuorisotyöläisenä hänellä on myös vakituinen sapluuna, jonka mukaan hänet paikkakunnilta kulloinkin paikan päältä tavoittaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Maanantait ja torstait olen täällä Rautjärvellä, tiistait ja keskiviikot Parikkalassa. Perjantait vaihtelevat tarpeen mukaan.

Venlalla oli ollut jo pidempiaikaisena haaveenaan muuttaa maalle. Vuonna 2018 haaveesta tuli totta, kun hän muutti Parikkalaan.

– Fiilikset ovat innostuneet! Tämä on uusi homma myös Parikkalan ja Rautjärven kunnille, kun olen heidän yhteinen työntekijänsä.

Tukea esimerkiksi koulutus- tai työpaikan suhteen tarvitseville alle 29-vuotiaille suunnatussa etsivässä nuorisotyössä on tarkoituksena pitää kynnys yhteydenottamiseen mahdollisimman matalana.

– Olen ihmisenä avoin, rehellinen ja helposti lähestyttävä. Minuun voi ottaa rohkeasti yhteyttä, Venla rohkaisee.

Aiempaa työkokemusta häneltä löytyy vähintäänkin monipuolisesti: Venla on työskennellyt nuoriso- sekä päihdetyöntekijänä useammassakin Uudenmaan kaupungissa. Mielenterveystyön saralla hän on työskennellyt työtoiminnan ja toiminnallisen kuntoutumisen ohjaajana Kellokosken sairaalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta