Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Kellarilla pelit sekä vehkeet kunnossa

Uuden television luovuttivat Lions Club Simpeleen Jarmo Kolehmainen (vas.), Heikki Halko ja Pasi Viinanen. Nuorisotyöntekijä Hanne Ilvonen toimi vastaanottajana. Aleksi Keränen Uuden television luovuttivat Lions Club Simpeleen Jarmo Kolehmainen (vas.), Heikki Halko ja Pasi Viinanen. Nuorisotyöntekijä Hanne Ilvonen toimi vastaanottajana.

Rautjärven kunnantalon alakerrassa sijaitseva nuorisotila sai seiniinsä uutta maalia joulunpyhien aikaan. Perjantaina tila oli auki ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja silloin luovutettiin sekä käyttöön otettiin Lions Club Simpeleen lahjoittama televisio. Nuorisotilaan oli aiemmin hankittu kaksi ohjainta ja kolme peliä sisältävä Playstation 4 –konsolipaketti uutta televisiota odottamaan.

– Paljon sitä oli toivottu ja varsinkin odotettu. Vanha, edeltävä laite hajosi eikä muutamaan kuukauteen ollut konsolia millä pelata, nuorisotyöntekijä Hanne Ilvonen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lions Club Simpele on ollut nuorisotilan toimintaa monipuolistamassa aiemminkin – viime vuoden alussa leijonat hankkivat nuorisotilaan pingispöydän.

– He ovat auttaneet todella paljon.

Nuorisotila sai uuden vuosikymmenen alkajaisiksi uuden television lisäksi huonekalulahjoituksia.

– Nuorilta tuli ehdotusta, että tilaan pitäisi saada enemmän istumapaikkoja. Sohvat tulivat lahjoituksina puolestaan yksityishenkilöiltä ja kiitokset myös heille!

Pieniä uudistuksia tälle vuodelle

Nuorisotilan aukioloaikoihin on tulossa pieniä positiivisia muutoksia.

– Aiemmin olemme olleet maanantaisin avoinna puoli kolmesta neljään iltapäivällä. Nyt on kokeiluna, että olemme tunnin pidempään eli viiteen saakka avoinna. Aukioloaikoja muutetaan kävijöiden ja kysynnän mukaan, Hanne kertoo.

Perjantain aukioloaika eli klo 16-21 pysyy ennallaan. Vakituisten nuorisotilan aukioloaikojen lisäksi on järjestetty pientä erityisohjelmaa, kuten erittäin suositut yökahvilat. Näinä iltoina Kellari on auki puolille öin.

– Hiihtolomalla on tulossa lasketteluretki Tahkolle sekä kouluikäisten ensimmäisenä kesälomapäivänä järjestetään mahdollisesti tänäkin vuonna perinteinen huvipuistoretki, Hanne tietää kertoa tulossa olevista retkistä.

Suunnitteilla on myös päivämallin kesäleirejä alakouluikäisille. Ajankohtana olisi edellisvuosien tapaan kesäkuun alkupuoli, jolloin suurin osa vanhemmista on vielä töissä.

–Keväisin on tullut kyselyitä, että järjestättehän tänäkin vuonna leiritoimintaa ja kysyntään on vastattu!  Nuorisotilasta käsin olemme käyneet muun muassa keilaamassa ja frisbeegolfaamassa. Koulun tiloja olemme voineet hyödyntää teknisen työn sekä kotitalouden luokkien osalta.

– Tällä kylällä on ollut erittäin paljon mahdollisuuksia.

Rautjärven nuorisolla on ollut mahdollisuus osallistua myös kansainväliseen toimintaan – viime keväänä ja kesänä paikkakunnalla vierailivat ryhmät sekä Kreikan Thessalonikista että espanjalaisesta Boroxin kylästä. Viimeksi mainittuun, noin Rautjärven kokoiseen toledolaispitäjään tehtiin loka-marraskuun taitteessa vastavierailu kaikkiaan 16 nuoren, kahden ohjaajan sekä yhden sosionomiopiskelijan voimin.

Nuorison näkemyksiä kuunneltu

Uudessa nuorisolaissa painotetaan entistä enemmän nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia, tiettyjen rajojen puitteissa tietenkin. Nuorisotilan säännöt tullaan käymään läpi heti alkuvuodesta ja niihin kenties tarkennuksia tai muutoksia on luvassa. Tärkeimmät säännöt eivät kuitenkaan ole neuvoteltavissa.

– Joistain asioista ei tingitä ja näistä yksi on tilan pysyminen päihteistä sekä energiajuomista vapaana. Myös käytöstavat on Kellarissa käydessä muistettava, Hanne napauttaa muistuttaen heti seuraavassa hengenvedossa käytöstapojen olleen kunnossa.

– Järjestyshäiriöitä ei ole ollut ja nuoret ovat noudattaneet sääntöjä todella hyvin! Nuoria käy alakoulun vanhimmista ihan täysi-ikäisiin saakka ja on ollut hienoa, että kaikenikäiset ovat tänne samaan tilaan mahtuneet.

Lapa jäähän ja nimi lehteen!

Ensimmäisenä pelaamaan pääsivät heti neljältä Kellarille saapuneet simpeleläiset Valtteri Tattari, 12, sekä Vilho Tauriainen, 13. Pitkänpuoleiseksi venynyt, television asennuksesta sekä konsolin päivityksistä johtunut odottelukaan ei intoa lannistanut. Avauspeli virtuaalikiekon merkeissä päättyi Valtterin voittoon lukemin 5-2.

– Tuurillaan voitin, kuului kommentti pelin päätyttyä.

Kommentoi

Hae sivuilta