Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Uusi Kirnu pääkadun varrelle

Liikunnanohjaaja Jari Venhovaara ja nuorisotyöntekijä Elisa Kuosa tekemässä nuorisotila Kirnun muuttoa entisiin Nordean tiloihin. Aleksi Keränen Liikunnanohjaaja Jari Venhovaara ja nuorisotyöntekijä Elisa Kuosa tekemässä nuorisotila Kirnun muuttoa entisiin Nordean tiloihin.

Parikkalan nuorisotila Kirnun muuttoa on tehty viimeisimmän viikon ajan. Nuorisotyöntekijän töihinsä vanhempainvapaalta palannut Elisa Kuosa lupailee avajaisia tammikuun lopulle.

Yli vuosikymmenen piikapitäjän nuorisotyössä työskennellyt Elisa on tehnyt muuttoa yhdessä liikunnanohjaaja Jari Venhovaaran sekä Parikkalan ja Rautjärven yhteisen etsivän nuorisotyöntekijän Venla Vuojolaisen kanssa. Heitä on muutossa avustanut Laptuote-säätiö.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Pulassa oltaisiin oltu, jos olisi yksin pitänyt hoitaa, Elisa kiittelee.

– Periaatteessa meillä ei ollut kiire lähteä Kirnusta, vaikka koulun tilat remontin vuoksi väistötiloissa ovatkin. Aikatauluun laittoi vauhtia joulukuussa tehty uuden tilan vuokraamista koskenut hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan päätös. Vuokrasopimus alkoi vuoden alusta, Jari Venhovaara kertoo.

Nuoriso entisiin Nordean tiloihin

Uusi Kirnu sijaitsee siis Parikkalantie 24:n rakennuksessa. Paloviranomainen oli käynyt uudet tilat jo tarkistamassa palovaroitinten sekä hätäuloskäyntien osalta, rakennustarkastaja puolestaan määrittää monelleko hengelle tilat mitoitetaan.

Uuteen Kirnuun toimintansa siirtävät nuorisotilan lisäksi ainakin viides- ja kuudesluokkalaisten Pikku-Kirnu -kerho sekä myöhemmin perhekahvila. Tila on mahdollisesti myös muiden nuorisotoimintaa järjestävien yhdistysten käytössä. Kirnussa sijaitsevat Elisan sekä etsivän nuorisotyöntekijä Venlan toimisto ja erikoisuutena vanhaan pankkiholviin muuttava bändisoittotila. Avajaisia on suunniteltu tammikuun viimeiselle perjantaille.

Ainakin aluksi Parikkalan kolme nuorisotilaa eli Kirnun lisäksi Saaren ja Uukuniemen nuorisotilat toimisivat kuten syksylläkin: Parikkalassa Kirnu olisi avoinna keskiviikkoisin sekä perjantaisin, Saaren Mylly tiistaisin ja Uukuniemen Nuotta torstaisin tai perjantaisin.

Tilat tiedossa useammaksi vuodeksi

Kirnun uudet tilat ovat käytössä ainakin seuraavat kaksi vuotta ja Kirjolaan palaamisen aikataulu riippuu täysin koulun valmistumisaikataulusta. Elisa ja Jari tuumailivat uuden Kirnun sijainnin olevan todella hyvä. Aivan mahdottoman kaukaa haettu vaihtoehto ei ehkä olisi sekään, että Kirnu jäisi koulun valmistuttua näihin tiloihin – tämän ratkaisee lopulta tilojen toimivuus.

Kommentoi

Hae sivuilta