Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Emmi Hyrkäs vankasti kiinni EM-kisalipussa

Emmi Hyrkäs ampui lauantaina Tanhuvaarassa tuloksen 624 ja vankisti naisten kiväärilajin ykkösasemaansa EM-kisoihin. Hyrkäksen takana Tanhuvaaran kilpailussa Intian Apurvi Chandela, joka oli marraskuussa naisten 10m kiväärin marraskuun ISSF:n maailmanlistan ykkönen. Anssi Kemppinen Emmi Hyrkäs ampui lauantaina Tanhuvaarassa tuloksen 624 ja vankisti naisten kiväärilajin ykkösasemaansa EM-kisoihin. Hyrkäksen takana Tanhuvaaran kilpailussa Intian Apurvi Chandela, joka oli marraskuussa naisten 10m kiväärin marraskuun ISSF:n maailmanlistan ykkönen.

Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs ampui lauantaina Savonlinnan Tanhuvaarassa EM-näyttökilpailussa loistotuloksen.

Ilma-aseiden 10m kivääri-lajissa Hyrkäs ampui 60 laukauksen kilpailussa tuloksen 624,0 pistettä. Sijoitus oli tosin kilpailussa kolmas, sillä KSF:n Jenna Kuisman tulos oli 624,9 ja IMASin Marianne Palon 624,2.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hyvät tulokset nostivat Kuisman ja Palon Puolan Wroklavissa helmi-maaliskuun vaihteessa pidettävien EM-kisojen tulosrajan yli.

– Naisilla on nyt joukkue EM-kisoihin, kun Jenna ja Marianne menivät Emmin lisäksi valintarajan yli, iloitsi Tanhuvaaran viikonlopun kilpailun johtajana toiminut ja ampumavalmentaja Marko Leppä.

Hyrkäs oli jo aiempien näyttökilpailuiden tulosten perusteella saavuttanut EM-kisarajan, mutta lauantainen tulos 624 vankisti hänen ykköstilaansa EM-kisoihin lähtevien listalla.

Jotta EM-kilpailuihin voidaan valita, pitää kolmen näyttökilpailun tuloksen keskiarvon olla vähintään 624. Hyrkäksen keskiarvo on nyt 624,9.

Espoossa on vielä kaksi näyttökilpailua, joten Hyrkäksen EM-kisalippu ei ole ihan täysin varma, vaikka hyvin todennäköinen.

– Joku voi vielä mennä ohi. Siinä on meidän kolmen takana ampujia parin kolmen pisteen päässä, sanoi Hyrkäs kilpailun jälkeen.

Kolmikon takana tulevien on kuitenkin tehtävä todella huipputulokset Espoossa. Kukaan takana oleva ei ole Puolaan karsittavissa näyttökilpailuissa ampunut kertaakaan edes 624 tulosta.

EM-kisoihin pääsy on tärkeä etappi, sillä siellä jaetaan olympiapaikkoja ensi kesäksi Tokioon.

Kommentoi

Hae sivuilta