Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Talvisodan alkamisesta lauantaina 80 vuotta

Rautjärvellä muistellaan ensi lauantaina, 30.11., talvisodan alkamista päivälleen 80 vuotta sitten, 1939.

Kunnassa järjestetään kaksi tapahtumaa, joista ensimmäinen alkaa kello 16 Simpeleen torilla ja toinen kello 18 Miettilässä Simo Häyhä- ja Kollaa-museolla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ohjelmassa on muun muassa kunnanjohtaja Harri Anttilan puhe ja emeritus kirkkoherran Kari Luumin pitämä kenttähartaus. Musiikista vastaa Vuoksen Mieslaulajien vahvistettu kvartetti. 

Simo Häyhä- ja Kollaa-museo on avoinna lauantaina kello 16-20, ja museoon on vapaa pääsy. Muuten suosittu museo on avoinna vain kesäaikaan ja muuten tilauksesta ryhmille.

Talvisodan muistotilaisuuksia on järjestämässä kunnan ja museon kanssa Simpeleen ja Rautjärven reserviläisjärjestöt, jotka ovat vuodesta 1989 järjestäneet vuosittain talvisodan muistojotoksen samaisena viikonloppuna. Nyt jotosta ei järjestetä perinteiseen tapaan, vaan toritapahtumana ja "jatkoilla" museolla.

Kuvassa museotoimikuntaa luotsannut Reijo Sinkkonen museon pihalla pukeutuneena kuin olisi lähteämässä talvisotaan. Suomalaissotilaiden asu oli "malli Cajanderia". Lisää aiheesta huomisen torstain lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta