Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Hiitolanjoen voimaloista allekirjoitettiin lopullinen kauppakirja

Ministeri Jari Leppä ja maakuntajohtaja Matti Viialainen juhlistivat esisopimusta heinäkuussa Kangaskoskella. Anssi Kemppinen Ministeri Jari Leppä ja maakuntajohtaja Matti Viialainen juhlistivat esisopimusta heinäkuussa Kangaskoskella.

Hiitolanjoen Kangaskosken ja Ritakosken vesivoimalaitokset ovat siirtyneet Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistukseen.
Etelä-Karjalan liiton tiedotteen mukaan lopullinen kauppakirja Hiitolanjoen Voima Oy:n omistuksesta sekä sen voimaloista ja kiinteistöistä allekirjoitettiin ja vahvistettiin eilen tiistaina Helsingissä. Hiitolanjoen Voima Oy:n on nyt virkistysaluesäätiön tytäryhtiö.
Sitova esisopimus asiasta solmittin jo kesällä Suomen Pienvoima Oy:n ja Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön kesken. Lahnasenkosken voimala siirtyi virkistysaluesäätiölle jo kesällä 2017. Kun Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö omistaa nyt Ritakosken, Lahnasenkosken ja Kangaskosken voimalaitokset kiinteistöineen, Hiitolanjoen koskien ennallistusprojekti pääsee etenemään suunnitellusti.
Voimalaitospadot tullaan purkamaan ja kosket ennallistamaan, jolloin Laatokan lohelle ja taimenelle muodostuu runsaasti uutta lisääntymisalaa sekä avautuu vapaa nousuyhteys latvavesien laajoille koskialueille. Patojen poistaminen aloitetaan suunnittelu- ja luvitustyön jälkeen alimmalta nousuesteeltä eli Kangaskoskelta vuonna 2021. Vuosittain työn alla on yksi koski. Näin ollen Lahnasenkosken pato puretaan ja koski ennallistetaan vuonna 2022 ja Ritakoski vuonna 2023. Sähköntuotanto jatkuu kullakin koskella purkuun asti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta