Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Sotahistorian kiinnostus yllätti järjestäjät Rautjärvellä

Valtuustosalin penkit täyttyivät nopeasti Sotaseminaarissa. Anssi Kemppinen Valtuustosalin penkit täyttyivät nopeasti Sotaseminaarissa.

Keskiviikkona pidetty Rautjärvi sotanäyttämönä 1941 - seminaari oli huippusuosittu. Kunnantalolla pidetyssä tilaisuudessa piti haalia lisää tuoleja valtuustosaliin, kun liki satapäinen kuuntelijajoukko oli saapunut paikalle.
Seminaari oli Rautjärvellä tehtyjen eri sotahistoriahankkeiden päätöstilaisuus. Alkusanoissa kunnanjohtaja Harri Anttila kiitteli vuolaasti hankkeissa mukana olleita reserviläisiä.
– Hankeihmisille suuri kiitos. Neljän reserviläisjärjestön ihmiset hankkivat tietoa, selvittivät ja laittoivat sotahistorialliset opastaulut pystyyn, sanoi Anttila.  
Itse seminaarissa Timo Patosuo kertoi Simpeleen kesästä 1941 ja Risto Pajari Rautjärven kesästä 1941. Molemmilla on esityksessä hieno kuva-aineisto, jossa oli tuon ajan kuvia ihmisistä ja kartoista.
Lisäksi Aarto Kosunen esitteli Sotahistoriahankkeen kohteita.
Seminaarin järjestävät Rautjärven reserviupseerikerho ry, Rautjärven reserviläiset ry, Simpeleen reserviupseerikerho ry, Simpeleen reserviläiset ry, Rautjärven kunta ja Pajarin poikien perinneyhdistys ry.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta