Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Jouni Somero tarjoili koululaisille tunnin klassista

Noin 3 000 pianokonserttia soittanut Jouni Somero vierailee parhaillaan Parikkalassa. Tänään maanantaina hän palasi vuosien tauon jälkeen pitämään koululaiskonsertteja Kirjolan koululle Parikkalaan - jossa hän esiintyi nyt toistamiseen.

- Pidin vuonna 1983 ensimmäisen koulukonserttini juuri Parikkalan Kirjolan koululla, hän muisteli ja kertoi muun ohessa esiintyneensä aiemmin paljon myös kouluilla, mutta viime vuosina koululaiskonserteissa on ollut taukoa. Parikkalassa oli tänään siis tarjolla harvinaista herkkua - ja huomenna tiistaina Jouni Somero pitää Parikkalan seurakuntatalossa Bach to you -konsertin, jonka ohjelma on siis nimensä mukaisesti Bachia. 300 vuotta sitten elänyt maailman tunnetuimpiin säveltäjiin kuuluva Bach sävelsi uruille, mutta Somero soittaa Bachia siis omalla lempisoittimellaan eli pianolla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Parikkalassa yläkoululaiset ja lukiolaiset antoivat maestrolle isoja aplodeja - eikä syyttä, sillä Somero pani oppilaiden edessä parastaan. Hän aloitti Bachilla ja lopetti omalla sovituksellaan Sapellitanssista, väliin mahtui muun muassa puhetta pianosta ja omasta urasta sekä Chopinia ja Sibeliusta. Oma sovitus Erkki Melartinin Prinsessa Ruususen Juhlamarssista oli kerrassaan loistava.

Kyselyosiossa paljastui muun muassa pianistin tuuhean tukan salaisuus, joka on hiuspuuteri ja tuuheuttava lakka.  

Kommentoi

Hae sivuilta