Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Velomobiililla ilmaston puolesta

Urpo Taskinen pysähtyi hetkeksi Patsaspuiston viereen. Matka jatkui etelään päin. Anssi Kemppinen Urpo Taskinen pysähtyi hetkeksi Patsaspuiston viereen. Matka jatkui etelään päin.

Kuutostiellä Parikkalassa näkyi maanantaina hieman oudompi kulkupeli.
Kyseessä oli Urpo Taskisen velomobiili eli kolmipyöräinen polkupyörä, jonka ympärillä on kori. Velomobiili on matala, koska siinä istutaan.
– Jos olen vanhempia ihmisiä tavannut, niin he ovat heti sanoneet, että minulla on kinneri. He tuntevat tämän velomobiilin 40- ja 50-luvulta sillä nimellä, sanoo Taskinen, joka hetkeksi pysähtyi Parikkalan Patsaspuiston levähdysalueelle.
Taskisen mukaan velomobiililla pääsee päivässä pari sataa kilometriä eteenpäin. Hän toteaa, että velomobiililla on huonokuntoisena ihmisenä vaivattomampi kulkea kuin polkupyörällä.
– Velomobiilin ilmavastus on kauhean pieni ja tässä istuu kuin TV-tuolissa. Keskimäärin vauhti on 30 km/h ja alamäkeen pääsee kovempaa. Jos on jyrkempiä ylämäkiä, niin silloin polkupyörät ohittavat, sanoo Taskinen.
Taskinen sanoo tulleensa Ruotsista Kiirunasta Vittangin kylästä. Hänelle velomobiililla ajaminen on erityisesti symbolijuttu, jolla hän haluaa herättää huomiota ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeyteen. Mies on ollut töissä Ruotsin luonnonsuojeluyhdistyksessä.
– Matkalla olin elokuussa pari päivää Iissä ilmastoareenakokouksessa. Nilsiän kautta pyöräilin Kuopioon ja Joensuuhun. Nyt matka jatkuu Lappeenrantaan ja Helsinkiin, josta lähden laivalla Tukholmaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta