Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Sydäniskuri Parikkalan S-marketin aulaan

Parikkalan kunnan alueella on nyt kaikkiaan yhdeksän sydäniskuria eli defibrilaattoria. Viimeinen kiinnitettiin maanantaina Parikkalan keskustassa sijaitsevan S-marketin aulan seinään, lähelle kassoja.

Ensiapuun tarkoitettua laitetta käytetään äkillisissä sydänpysähdyksissä; se voi siis pelastaa hengen. Auttajalle laitteen käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi, sillä se neuvoo käyttäjää ääniohjein.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Laitteen käyttöä ei kannata arastella, sillä sillä ei pysty vahingoittamaan ketään, toteaa laitekoulutusta Parikkalassa antanut Esko Putkinen Parikkalan Ensihoitopalvelusta.

Sydäniskurin lahjoitti LC Parikkala/Siikalahti, joka halusi sen paikkaan, jossa väki liikkuu. Taustalla on leijonajärjestön valtakunnallinen teema, jossa tavoitteena on, että Suomen kaikki lions clubit hankkivat vähintään yhden sydäniskurin alueelleen.

Parikkalan taajamassa sydäniskuri on myös Parikkalahallilla. Uukuniemen ja Saaren alueella laitteita on kaikkiaan seitsemän, ne hankittiin noi vuosi sitten Iskua itärajalle -hankkeessa.

Kommentoi

Hae sivuilta