Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Poliisi valvoi vesiliikennettä Simpelejärvellä

Poliisilla oli toisena kulkupelinä poliisiveneen lisäksi vesijetti. Anssi Kemppinen Poliisilla oli toisena kulkupelinä poliisiveneen lisäksi vesijetti.

Poliisi valvoi perjantaina vesiliikennettä Simpelejärvellä.
Vanhempi konstaapeli Teemu Valtonen kertoi, että valvonta alkoi iltapäivällä kolmen aikoihin Laatokan portilta ja sieltä matka jatkui ainakin Sokkiinselälle asti.
– Yleistä valvontaa on tehty. Katsotaan kuljettajan kuntoa ja venevarusteita. Seurataan myös ajotaitoa. Ajotaito nähdään jo siinä, miten saa ajettua veneen poliisiveneen viereen. Kuljettajalla pitää olla ajokykyä, sanoi Valtonen.
Yksi ruorijuoppoepäily oli Särkisalmella, mutta tarkistuksen jälkeen kaikki oli kunnossa. Ylipäätään Simpelejärven veneilijöillä oli perjantaina ollut asiat mallillaan.
– Pelastusliivitkin on ollut yhtä tapausta lukuun ottamatta mukana, totesi Valtonen, kun poliisivene ja -vesiskootteri käänsivät keulat kohti paluumatkaa.
Valtonen muistuttaa, että sammuttimen leimaaminen pitäisi tehdä vuosittain. Sammutin tarvitaan muun muassa sellaisessa moottoriveneessä, jossa on yli 25 kW:n (34 hv) moottori, sisäkone tai liekillä toimiva polttolaite.
Ja moottoriveneessä pitää olla myös airo tai mela sekä joku tyhjennysväline.
Poliisit käyvät Simpelejärvellä tekemässä veneilijöiden valvontaan vähintään kerran vuodessa. Useammankin kerran, mutta taktisesta syistä tarkkoja käyntikertoja poliisit eivät kerro.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta