Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Veden keittokehotus päättyi Asemanseudulla

Viime viikolla Asemanseudun vesijohtoverkostoa kloorattiin mahdollisten bakteerien häätämiseksi. Putkistosta laskettiin myös vettä pois, että klooraus tehostuisi. Anssi Kemppinen Viime viikolla Asemanseudun vesijohtoverkostoa kloorattiin mahdollisten bakteerien häätämiseksi. Putkistosta laskettiin myös vettä pois, että klooraus tehostuisi.

Juomaveden keittokehotus päättyi tänään puoleltapäivin Asemanseudun alueella. Keittokehotuksen päättyminen koskee myös entisen Rautjärven vesihuolto-osuuskunnan aluetta.
Rautjärven kunnan ja Imatran seudun ympäristötoimen tiedotteen mukaan vesijohtoverkoston vettä voi nyt käyttää juomavetenä ja ruuanlaittoon sellaisenaan.
Vesijohtovedessä voi esiintyä edelleen pieniä pitoisuuksia klooria. Pitoisuudet eivät ole vaarallisia ihmiselle, mutta herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa saman tyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi. Jos havaitsee vedessä kloorinhajua, voi vettä juoksuttaa tai keittää. Kloori poistuu vedestä keittämällä.
Tiedotteen mukaan Asemanseudun verkostosta keskiviikkona ja perjantaina otetut mikrobiologiset näytteet ovat puhtaita. Vesinäytteessä ei havaittu E. colia, enterokokkeja tai koliformisia bakteereja.
 Asemanseudun vesijohtoverkoston veden laatuongelmat alkoivat heinäkuun alussa, kun 3.7. otetuissa vesinäytteissä juomavedestä löydettiin Escherichia coli -bakteereita.
Alueelle annettiin silloin veden keittokehotus. Alueen oma vedenottokaivo otettiin pois käytöstä ja vettä alettiin pumpata varavesilähteestä Ruokolahdelta. Lisäksi kaivo desinfioitiin ja viime viikolla alettiin putkiston puhdistava klooraus. Klooraus loppui perjantaina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta