Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Veden keittokehotus jatkuu Asemanseudulla - tänään otetaan uusia näytteitä

Puhtaan veden jakelupiste on torilla. Anssi Kemppinen Puhtaan veden jakelupiste on torilla.

Juomavesi on edelleen keitettävä Rautjärven Asemanseudun vesijohtoverkoston alueella. Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5-10 minuuttia. Vesijohtoverkostoon kytkettyjen vesi- ja juoma-automaattien vettä ei tule myöskään käyttää keittämättä.

Mikäli vettä käytetään ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei erikseen tarvitse käyttää. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Asemanseudun torille on perustettu väliaikainen puhtaan juomaveden jakelupiste, josta  vesijohtoverkoston alueella asuvat voivat hakea vettä omiin astioihinsa. Vesi on Imatran vesijohtoverkostosta ja se sisältää pienen määrän klooria.

Imatran seudun ympäristötoimen tiedotteen mukaan keskiviikkona 3.7. otetuissa vesinäytteissä löydettiin Asemaseudun juomavedestä Escherichia coli -bakteereita. Tämän bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta. Vedessä voi olla tautia aiheuttavia bakteereita.

Tilanteen kartoittamiseksi tänään maanantaina otetaan lisää näytteitä. Lisäksi vedenottokaivoa on desinfioitu ja verkostoa on huuhdottu viikonlopun aikana. Torstai 4.7. illasta saakka vesi on johdettu yhdysvesijohdon kautta Ruokolahdelta.

Tilanteesta tiedotetaan lisää keskiviikkona.

Kommentoi

Hae sivuilta