Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Parikkalan ja Rautjärven yhteiseen opistoon haettava heti uusi rehtori

Eeva Paakkinen laittoi perjantaina Piikapitäjän Rehveillä pukua uudelle pikkupiialle Tiia Neuvoselle. Vasemmalla edellinen pikkupiika Iines Joronen. Auli Terävä Eeva Paakkinen laittoi perjantaina Piikapitäjän Rehveillä pukua uudelle pikkupiialle Tiia Neuvoselle. Vasemmalla edellinen pikkupiika Iines Joronen.

Parikkalan kunta joutuu hakemaan uuden rehtorin Simpelejärven opistoon. Haku alkaa perjantaina, kun kunnanhallitus on käsitellyt asian torstaina eli tämän päivän kokouksessaan.
Parikkalan ja Rautjärven uuden yhteisen opiston rehtorin hakuaika päättyy heinäkuun lopussa ja päätös uudesta rehtorista pyritään tekemään jo elokuun alussa. Rehtorin virka alkaisi jo syyskuun ensimmäisenä päivänä.
Parikkalan kunnanhallitus oli juhannuksen jälkeisessä kokouksessaan jo siirtänyt rehtorin virkaan Parikkalan kulttuuripäällikön Eeva Paakkisen, mutta hän on irtisanoutunut tehtävästä. Paakkinen on irtisanoutunut virasta 7.8. lukien.
Syynä on uusi työ, sillä Paakkinen siirtyy erityisopettajaksi.
–  Olen talvella opiskellut erityisopettajaksi ja saanut erityisopettajan töitä. Työnantaja ei vaihdu, vaan teen erityisopettajan töitä Saaren ja Kirjolan kouluilla. Pesti on vuoden, sanoo Eeva Paakkinen.
Paakkinen on ollut kunnan palveluksessa 31 vuotta. Päätöksen takana on myös halu vaihtaa alaa.
– Olen tehnyt sijaisopettajan töitä ja nyt lähden mielelläni työskentelemään lasten kanssa. Lasten kanssa myös aloittelin työt, kun olin Saarella ohjaamassa lasten kerhoja ja liikuntaryhmiä. Kun on ollut yli 30 vuotta täällä töissä, niin tuntuu että alkaa kuulua kalustoon. Ja nyt kun tarjoutui tilaisuus alan vaihtoon, ajattelin, että nyt tai ei koskaan, sanoo Paakkinen.
Viimeiset vuodet Paakkinen on tehnyt paljon hallinnollista työtä ja rehtorin työssä sitä olisi ollut myös odotettavissa paljon. Nyt hän sanoo pääsevänsä "kentälle" eli olemaan erityisopettajana suoraan ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa.
Uusi Simpelejärven opisto aloittaa toimintansa 1. päivä elokuuta. Kahden kunnan yhteisen opiston ylläpidosta vastaa Parikkalan kunta. Ensi syksyn ja kevään lukuvuosille on suunniteltu noin 4300 opetustuntia.
Uuden rehtorin työajasta 70 prosenttia on lukuvuonna 2019-2020 rehtorin töitä ja loput Parikkalan kulttuuriin, vapaa-aikaan ja kirjastoon kuuluvia vastuita.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta