Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Parikkalan rajanylityspaikasta kirje sisäministerille

Parikkalan rajanylityspaikan seurantatyöryhmä ja yhteistyökumppanit kokoontuivat raja-asemalla torstaina, josta matka jatkui 40 kilometrin päähän Lahdenpohjaan. Anssi Kemppinen Parikkalan rajanylityspaikan seurantatyöryhmä ja yhteistyökumppanit kokoontuivat raja-asemalla torstaina, josta matka jatkui 40 kilometrin päähän Lahdenpohjaan.

Parikkalan rajanylityspaikan kehittämisen seurantatyöryhmä on lähettänyt kirjeen sisäministeri Maria Ohisalolle. Seurantatyöryhmä pitää viestissä tervetulleena, että ylityspaikan kansainvälistäminen on kirjattu hallitusohjelmaan.

Ryhmä muistuttaa ministeriä Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueen tarpeista sekä teollisuuden (metsä- ja bioteollisuuden), työllisyyden, ja matkailun hyödyistä, jotka olisivat ylityspaikan kansainvälistämiseen satsattuja euroja suuremmat. Ylityksen avaaminen henkilöliikenteelle toisi selvityksen mukaan esimerkiksi matkailuun työpaikkoja ja kymmeniä miljoona euroja lisätuloja.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ryhmä muistuttaa, että ylityspaikkaa nyt käyttävän raskaan liikenteen määrät ovat viime vuosina kasvaneet. Jopa ruuhkiksi asti. Syynä on tiestön parantunut kunto Venäjällä.

Ministerille viestitetään myös, että Kolmikannassa on jo toimiva rajavartioasema ja Kuutostien ja rajatien liittymää parannetaan Parikkalassa.

Seurantaryhmä esittää, että selvitystyö käynnistettäisiin mahdollisimman pikaisesti, ja että mukaan kutsuttaisiin maakuntien sekä kuntien edustajat.

Kirje laadittiin seurantatyöryhmän kokouksessa Venäjän Lahdenpohjassa, jonne ryhmä ja sen yhteistyökumppanit tekivät viime viikolla pyöräretken. Seurantatyöryhmä tapasi myös Lahdenpohjan piirin edustajia.

Kommentoi

Hae sivuilta