Julkaistu 
Auli Terävä

Parikkalassa lomaileva kissa selvisi sähkötolppatällistä

Parikkalan Koitsanlahdella lomailevan helsinkiläisen Mervi Maavuoren kissa sai tiistaina iltapäivällä sähkötolpasta tällin ja putosi maahan. Kissa oli karahtanut tolppaan säikähdettyään lasten ääniä.

– Helsingissä Nuuskamuikkunen on sisällä, mutta täällä äitini kotipaikalla se saa liikkua vapaasti ulkona. Kissa pelästyi hippaa leikkivien lasten juoksua ja pakeni pylvääseen, kertoo Maavuori.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kissaa yritettiin houkutella alas herkuilla.

– Lapsenlapseni Saku asetteli tolpan juurelle tyynyjä alastuloa pehmustamaan. Houkuttelu kesti toista tuntia, kunnes kissa yhtäkkiä mätkähti ilmapatjan päälle ja oli hetken tajuton, Maavuori kertoo.

Tällistä toivuttuaan kissa pakeni uudelleen tolppaan.

Tässä vaiheessa otettiin yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin. Mahdollisista vaurioista ei tiedetty kertoa mitään, koska eläin makasi tassut levällään yläilmoissa.

– Soitimme hätänumeroon, josta hälytettiin paikalle kaksi hälytysajoneuvoa, seitsemän miestä ja yksi nainen. Valoyhtiöstä oli luvattu sähköasentaja kytkemään muuntajasta hetkeksi virrat pois, jotta auttaja voisi nousta tolppaan, Maavuori kertoo. Pihalle kannettiin tuoleja ja palokuntalaisille tarjoiltiin kahvia tunnin odottelun aikana.

– Kun yksi miehistä sitten oli lähdössä noutamaan kissaa tolpan päästä, potkaisi toinen palokuntalainen tolppaa. Kissa laskeutui alemmas, hyppäsi alas ja säntäsi sisään sängyn alle, Maavuori kertoo.

– Onnellinen loppu, totesivat palomiehetkin, kun hälytystehtävästä ei tullut henkilö- tai omaisuusvahinkoja, kertoo Maavuoren vävy Joni Känkänen.

Eläinlääkärin neuvosta kissan vointia seurattiin tarkoin. Koska se söi, joi ja nukkui normaalisti, ei lääkäriin tarvinnut lähteä.

– Nyt sillä on kuitenkin toinen huolen aihe, pihapiiriin tullut Kari-koira. Se vaatii totuttelua, Maavuori sanoo.

Sähkötolpan jännite on 230 volttia. Työpäällikkö Pekka Suomalainen Parikkalan Valo Oy:stä sanoo, että jos kissan käpälät olisivat osuneet yhtaikaa johtimiin, olisi henki lähtenyt.

– Se sai varmaankin vain pienen tärskyn. Turkkikin on ollut suojana.

 

Kommentoi

Hae sivuilta