Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Simpeleen vesitornin allas tyhjä. Vesi tulee verkkoon pumpuilla.

Vesitornin säiliöön mahtuu 500 kuutioita vettä, Remontin takia säiliön sisällä on nyt rakennustelineet. Anssi Kemppinen Vesitornin säiliöön mahtuu 500 kuutioita vettä, Remontin takia säiliön sisällä on nyt rakennustelineet.

Simpeleen vesitornin vesiallas on tyhjä. Betoninen vesiallas piti tyhjentää, koska vesitornissa on aloitettu kunnostustyöt.

Rautjärven tekninen johtaja Juho Jylhä ei osaa sanoa, milloin allas edellisen kerran tyhjennettiin, mutta ainakin 2000-luvun alun saneerauksen yhteydessä. Tyhjennys toi positiivisen yllätyksen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Allastila näyttää todella hyvältä. Ei ole pinnoitusvaurioita. Veden laadussa ei ole ollut muutenkaan ongelmia. Vain allastilan katossa on muutamia korroosiovaurioita, sanoo Jylhä.

Tärkeimmät vesitornin kunnostukset ovat tornin ulkokatto sekä vesiallastilan tiivistykset, sadevesiputkien uusiminen ja korroosiovaurioiden korjaaminen. Allastilaan tulee katolta sadevesiputket ja nyt ne korvataan RST-putkilla eli ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla putkilla.

– Nykyiset putket ovat muovia ja uusilla putkilla varmistetaan, ettei altaan veteen edelleenkään pääse valumaan sadevettä. Altaan kunnostustyöt ovat hygieniakorjauksia, sanoo Jylhä.

Vesitorni ja puhdas vesi ovat olleet Simpeleellä käyttökunnossa. Kunnostustyöt tehdään, koska Imatran seudun ympäristötoimi on kehottanut tarkastuksien jälkeen tekemään varmistavia korjauksia.

 

Vesi pumpuilla

Kunnostustöiden takia vesitornin vedenjakelussa on katko ainakin kesä- ja heinäkuun ajan. Vesi pumpataan vesijohtoverkostoihin nyt automaattisesti toimivilla vesipumpuilla.

– Normaalitilanteissa vedenjakelussa ei ole ongelmia, sillä putkissa on yhtä iso paine kuin vesitornin aikana, sanoo Jylhä.

Ongelmia voi syntyä sitten häiriötilanteissa.

– Jos tulee sähkökatko, niin pumput eivät toimi, ennen kuin saamme varavoiman käyttöön. Silloin paine voi hetkellisesti laskea. Automaattiseen pumppuun voi tulla myös vika. Kun paine laskee hetkellisesti ja nousee, niin hanasta voi tulla ilmaa ja sakkaa. Vettä kannattaa sitten juoksuttaa, sanoo Jylhä.

Rautjärven Vesi kehottaa myös välttämään vesitornin korjauksen aikana turhaa puhtaan veden kulutusta. Näin vedenjakelu turvataan kaikissa tilanteissa.

– Emme ole asettaneet vedenkäytölle rajoituksia, mutta pumppuja ajetaan täysillä ja ollaan limiiteillä. Jos esimerkiksi kastelussa voi käyttää sadevettä, niin se helpottaa tilannetta, sanoo Jylhä.

Myös kunta on jo vähentänyt vedenkulutusta. Esimerkiksi urheilukentän kastelussa sadettajien määriä on vähennetty.

Simpeleen vedenkultusta ja pumppujen toimintaa seurataan koko ajan. Mahdollisista häiriötilanteista tiedotetaan kunnan netti- ja Facebook-sivuilla.

Kommentoi

Hae sivuilta