Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Keskusta vahvin Parikkalassa Rautjärvellä SDP

Parikkalassa äänestysprosentti oli 39,5 ja Rautjärvellä 35,1 prosenttia. Koko maan äänestysprosentti oli 42,7. Anssi Kemppinen Parikkalassa äänestysprosentti oli 39,5 ja Rautjärvellä 35,1 prosenttia. Koko maan äänestysprosentti oli 42,7.

Kokoomus menee europarlamenttivaalien voittajaksi. Kun äänistä on laskettu yli 84 prosenttia, niin puolue on säilyttämässä kolme paikkaansa, vaikka menetti kannatustaan edellisvaaleista 2014. SDP taas lisäsi kannatustaan edellisvaaleista ja säilytti nykyiset kaksi euroedustajaa. Vihreät saivat yhden paikan lisää ja keskusta menetti. Molemmilla on nyt kaksi edustajaa. Kaksi paikkaa on myös kannatusta nostaneella perussuomalaisilla, yksi RKP:llä ja yksi vasemmistoliitolla.

Rautjärvellä puolueista eniten kannatettiin SDP:tä, joka sai 29,2 prosenttia kuntalaisten äänistä. Keskusta jäi kakkoseksi (28,2 %). Keskustan kannatus suli yli yksitoista prosenttiyksikköä ja SDP nousi liki kymmenen. Kolmas oli perussuomalaiset 13,0 prosenttia äänistä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Eniten ääni Rautjärvellä saivat Eero Heinäluoma (sd.) 161, Mauri Pekkarinen (kesk.) 92 ja Jari Karhu (kesk.) 69 ääntä, kun kaikki äänet oli laskettu.

Parikkalassa keskusta oli selkeä ykkönen 39,4 prosentin kannatuksella. Toiseksi kiri perussuomalaiset (16,6 %) ja kolmanneksi kokoomus (12,1 %). Eniten ääniä Parikkalassa sai Mauri Pekkarinen (kesk.) 212, Elsi Katainen (kesk.) 194 ja Sari Essayah (kd.) 111 ääntä.

Kommentoi

Hae sivuilta