Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Esiopetuspaikka kuohuttaa Parikkalassa

Useat vanhemmat eivät ole nielleet purematta Parikkalan kunnan kaavailuja keskittää Parikkalan eteläpään esiopetus Kirjolan koulun remontin ajaksi Kiipolaan, päiväkoti Laulujoutseneen.
Purkulistalla olevassa kiinteistössä on todettu jo kauan sitten sisäilmaongelmia, mutta niitä on korjattu ja viimeisten mittausten mukaan kiinteistön alakerroksessa sijaitsevan päiväkoti Laulujoutsenen tiloissa ei olisi ongelmia: ilmamikrobinäytteiden tulosten perusteella sisäilman mikrobipitoisuudet olivat tavanomaisella tasolla.
Vanhemmat ovat käyneet asiasta vilkasta keskustelua muun muassa Facebookissa. Vanhemmat ovat todella huolissaan lastensa terveydestä etenkin perheissä, joissa Kiipolan tiloista on jo ennestään huonoja kokemuksia. Monet ihmettelevät, miten voi olla mahdollista, että tilat on todettu lapsille sopiviksi, vaikka kiinteistöstä on jo lähtenyt muita, muun muassa Kiipolan toimintakeskus, joka muutti Parikkalan keskustaan jo toista vuotta sitten.
Pahimmillaan jotkut pikkulapsiperheet ovat jo suunnitelleet poismuuttoa Parikkalasta. Jotkut ovat ainakin todenneet, etteivät varmasti tule viemään lapsiaan Laulujoutseneen.
Kaksi henkilöä on jättänyt oikaisuvaatimuksen 12.4. tehtyyn lautakunnan päätökseen, jossa muun muassa vahvistettiin Laulujoutsenen tulevaksi paikkamääräksi 27.
Hyvinvointi- ja sivistyslautakunta käsittelee oikaisuvaatimusta ensi tiistain kokouksessaan.
Jo kunnan nettisivuilla julkaistun esityslistan mukaan asiaa valmistellut varhaiskasvatuspäällikkö esittää oikaisuvaatimuksen hylkäämistä perusteettomana.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta