Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Hyvinvointiasemat jäämässä Parikkalaan ja Rautjärvelle

Parikkalan vuodeosasto jatkaa enää vuoteen 2022. Anssi Kemppinen Parikkalan vuodeosasto jatkaa enää vuoteen 2022.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten hallitus hyväksyi eilen keskiviikkona strategiset linjaukset tuleville vuosille. Tavoitteena on 30,7 miljoonan euron tasapainotustavoite vuosilla 2019-2023.

Hyväksytyn strategialuonnoksen mukaan Etelä-Karjalaan on tulossa neljä laajan palvelun sote-keskusta ja seitsemän hyvinvointiasemaa. Laajan palvelun sote-keskuksia tulisi kolme Lappeenrantaan ja yksi Imatralle. Hyvinvointiasemia suunnitellaan Rautjärvelle, Ruokolahdelle, Parikkalaan, Luumäelle, Savitaipaleelle, Taipalsaarelle ja Lemille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hyvinvointiasemilla olisi joka arkipäivä hoitajavastaanotto. Sen sijaan lääkärivastaanottoa ei luvata jokaiseksi arkipäiväksi, vaan suuhygienistin, hammaslääkärin ja lääkärin ajanvarausvastaanottoihin tulee uudet periaatteet.

Lisäksi hyvinvointiasemalle tulisi muun muassa sosiaalityön peruspalvelut, fysioterapeutin tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastaanotot sekä mielenterveys- ja päihdevastaanotot. Myös muut palvelut, kuten esimerkiksi kotihoito ja neuvolapalvelut säilyvät kunnissa.

Parikkalan vuodeosasto loppuu vuonna 2022 ja se muuttuu toimintakykykeskukseksi. Eksoten vuodeosastopalvelut keskitetään keskussairaalaan.

Strategialuonnos menee Eksoten valtuuston käsittelyyn. Valtuusto käsittelee asian 8. toukokuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta