Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Suomi juhlii 101-vuotista itsenäisyyttä

Yhdistysten liput saapuvat sankarivainajien muistomerkille Parikkalassa. Anssi Kemppinen Yhdistysten liput saapuvat sankarivainajien muistomerkille Parikkalassa.

Parikkalassa ja Rautjärvellä juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää.

Parikkalassa kouluissa ja Harjulinnassa nuoret aloittivat itsenäisyyden juhlistamisen jo keskiviikkona. Tänään torstaina Parikkalan ja Saaren kirkoissa vietettiin jumalanpalveluksia ja laskettiin seppeleet sankarivainajien muistomerkeillä. Uukuniemellä tilaisuudet ovat alkaneet yhden maissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Parikkalassa kunnanjohtaja Vesa Huuskonen muisteli puheessaan sadan vuoden takaisia ensimmäisiä vaaleja ja niiden merkitystä.

- Itsenäisessä Suomessa järjestettiin ensimmäiset yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuvat vaalit tasan sata vuotta sitten, jolloin Suomen kansallinen eheytyminen alkoi. 100-vuotta sitten kuntavaalit olivat myös lähidemokratian kannalta merkittävät ja loivat pohjaa kuntien ja suomalaisen yhteiskunnan kehittymiseen, totesi Huuskonen.

Rautjärvellä itsenäisyyspäivän vietto alkoi Simpeleellä, jossa oli kunniakäynti sankarihaudalla. Juhlallisuudet jatkuivat Rautjärvellä, jossa oli kaikille avoin juhla Aseman koululla. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taina Lonka lausui kunnan tervehdyksessä kiitoksen sanoja monille sodan kokeneille suomalaisille kuten sotaveteraaneille, sotainvalideille, sotaorvoille ja lotille. Päivä jatkui kunnanjohtajan vastaanotolla, jonne oli kutsuttu erityisvieraiksi kunnan kuutosluokkalaiset saattajineen.

Iltapäivällä kello 16 Simpeleen torilla syttyvät itsenäisyyden tulet ja Parikkalassa on partiolaisten soihtukulkue.

Kommentoi

Hae sivuilta