Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Hiitolanjoen Voiman valitukset kumoon

Hiitonlanjoen Voima -yhtiöllä on velvoite rakentaa kalatie Ritakosken voimalan ohi. Anssi Kemppinen Hiitonlanjoen Voima -yhtiöllä on velvoite rakentaa kalatie Ritakosken voimalan ohi.

Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt Hiitolanjoen Voima -yhtiön valitukset. Valitukset koskivat Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä kalateistä, jotka yhtiö on velvoitettu rakentamaan omistamiensa Kangaskosken ja Ritakosken voimaloiden ohi.

Hallinto-oikeuden mukaan Hiitolanjoen Voiman perimmäinen tarkoitus oli valituksellaan kumota päätös kalateiden rakentamisesta, koska yhtiö piti niitä kohtuuttomina ja suhteettomina verrattuna aiempiin kalavelvoitemaksuihin. Yhtiön mukaan myöskään kalateiden toimivuudellekaan ei ole takeita.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen uskoo, että Hiitolanjoen voima valittaa päätöksestä vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

- Näin saattavat tehdä. Vetoaisin kuitenkin voimayhtiöön, että neuvottelut aloitettaisiin uudestaan. Nyt kun kalatievelvoitteet ovat voimassa, niin ne ratkaisut ovat voimayhtiölle kalliita, sanoo Viialainen.

Hallinto-oikeuden päätöksen muutokseen tarvitaan korkeimman hallinto-oikeuden valituslupa. Päätös tehtiin perjantaina.

Kommentoi

Hae sivuilta