Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Tässä oli pommisuoja

Simpeleen Tehtaanpuistossa, vielä pusikon sisällä, oleva vanha pommisuoja sekä 19 muuta sotahistoriallista kohdetta on nyt kartoitettu Rautjärvellä. Eri puolilla kuntaa oleviin kohteisiin tullaan ensi kesän aikana pystyttämään kuvalliset infotaulut, ja kunnan etelä- ja pohjoispäähän tulee karttataulut, joista näkee kohteiden sijainnin. Osa kohteista myös kunnostetaan tulevan kesän aikana.

Sotahistoriallisten kohteiden kartoitus on osa Leader-hanketta, jota Rautjärven kunnan elinvoima- ja hankekehittäjä Juha-Pekka Natunen vetää. Sotahistoriakohteiden kartoittamisessa yhteistyötä on tehty kunnan reserviläisjärjestöjen sekä Pajarin poikien perinneyhdistyksen kanssa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nyt valittujen kohteiden joukossa on jo ennestään tunnettuja paikkoja kuten Laikon lentokenttä, Miettilän kasarmialue Kollaa- ja Simo Häyhä-museoineen sekä viime kesänä paljastettu 18. divisioonan jääkärikomppanialle pystytetty muistomerkki Korpjärvellä.

Joistakin kohteista kuten Simpeleen koulun lähellä olleesta ilmavalvontatornista tai hautausmaan joukkosidontapaikasta ei ole enää jäljellä kuin muistoja ja valokuvia.

Luettelo sotahistoriallisista kohteista ja aiheesta enemmän tämän päivän paperi- ja digilehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta