Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Satakielessä iski vatsatauti lapsiin ja aikuisiin

Parikkalan päiväkoti Satakielessä on syntynyt vatsatautiepidemia. Anssi Kemppinen Parikkalan päiväkoti Satakielessä on syntynyt vatsatautiepidemia.

Parikkalan päiväkoti Satakielessä on vatsatautia. Varhaiskasvatuspäällikön varahenkilön Satu Revon mukaan vatsatautiin on sairastunut ainakin yli kymmenen lasta ja kolme aikuista. Repo ei tiedä aivan tarkkoja lukuja perjantaista, koska hän itse sairastui siihen torstai-iltana.

­­- Keskiviikkona oli ensimmäiset tapaukset. Tauti iskee nopeasti. Torstaina oli esimerkiksi yksi lapsi iloisena hoidossa, kunnes sai iltapäivällä taudin oireet, sanoo Repo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tämän vatsataudin oireita ovat ripuli ja oksentelu.

- Tarkkaa taudin syytä ei tiedetä. Terveyskeskuksesta saatujen tietojen mukaan kyseessä on todennäköisesti norovirustyyppinen tauti, eikä ruuasta johtuva, sanoo Repo.

Revon mukaan osa perheistä jätti perjantaina taudin leviämisen ehkäisemiseksi eskarilaisia pois Kirjolasta, jos perheessä on päiväkoti-ikäisiä sisaruksia.

Myös Imatran seudun ympäristö on tiedottanut päiväkoti Satakielen vatsataudista ja antanut ohjeita perheille. Ohjeiden mukaan tartuntaa ehkäisee parhaiten käsienpesu ja muusta hygieniasta huolehtiminen. Ympäristötoimi kehottaa palaamaan töihin ja päiväkotiin vasta, kun ripulin ja oksennusten päättymisestä on vähintään kaksi vuorokautta.

Myös Kirjolan koulu on tiedottanut koteja varhaiskasvatuksessa leviävästä vatsatautiepidemia.

Revolla taudin pahin vaihe on kestänyt reilun vuorokauden.

 

Kommentoi

Hae sivuilta