Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärven seurakunta liittyy vain Ruokolahteen

Rautjärven seurakunnan kirkkovaltuustossa ei keskusteltu lainkaan kolmen seurakunnan liitoksesta. Asia oli kaikille niin selkeä. Anssi Kemppinen Rautjärven seurakunnan kirkkovaltuustossa ei keskusteltu lainkaan kolmen seurakunnan liitoksesta. Asia oli kaikille niin selkeä.

Rautjärven kirkkovaltuusto äänesti keskiviikkona yksimielisesti Vuoksen seurakunnan eli Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran seurakuntien liitoksen puolesta. Keskustelua asiasta ei syntynyt lainkaan.

Vuoksen seurakuntaa ei kuitenkaan tule. Ruokolahden seurakunnan kirkkovaltuusto tyrmäsi kolmen yhteisen seurakunnan äänestyksen jälkeen. Liitosta vastusti 12 kirkkovaltuutettua, kun yhdeksän oli puolesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Näin tässä kävi, kuin ounasteltiin. Ihan sopuisasti asiasta keskusteltiin. Eniten Vuoksen seurakunnassa valtuutettuja epäilytti Imatran seurakunnan taloustilanne, jonka pelättiin käyvän raskaaksi, sanoi Ruokolahden seurakunnan kirkkoherra Leena Haakana.

Imatran seurakunnan kirkkoherran Arto Marttisen mukaan Imatralla äänet menivät kirkkovaltuuston kokouksessa Vuoksen seurakunnan puolesta 19 – 9.

Ruokolahden päätöksen jälkeen voimaan jää tuomiokapitulin päätös, jossa Rautjärven seurakunta liitetään Ruokolahden seurakuntaan. Näiden kahden yhteinen seurakunta aloittaa vuoden 2019 alusta.

Rautjärven kirkkovaltuuston puheenjohtajan Seija Stavenin mukaan Vuoksen seurakunnassa olisi ollut leveämmät hartiat.

­- Tärkeintä meille kuitenkin on, että palvelut pelaavat, ja toiminta jatkuu.

Kommentoi

Hae sivuilta