Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Lisää linja-autokyytejä loppuu Parikkalasta

Valkeapää lopettaa Parikkalan ja Uukuniemen välisen linja-autovuoron. Anssi Kemppinen Valkeapää lopettaa Parikkalan ja Uukuniemen välisen linja-autovuoron.

Valkeapää lopettaa reittiliikenteen Parikkalan ja Uukuniemen väliltä sekä kunnan asiointiliikenteen. E. Valkeapää Oy on ajanut reittiä, joka on lähtenyt aamulla Niukkalasta Parikkalaan ja iltapäivällä takaisin.

– Olen päättänyt sen lopettaa. Olen lähettänyt ELYyyn irtisanomisilmoituksen marraskuun kahdeksas päivä. Irtisanomisaika on kuukauden, sanoo yrittäjä Erkki Valkeapää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Valkeapään mukaan syynä on kannattamattomuus. Hän on joutunut jo irtisanomaan yhden kuljettajan.

– Olen suivaantunut Parikkalan kunnalle, kun kunta ei voinut laittaa koululaisia reittiliikenteen kyytiin, vaan kilpailutti erikseen koulukuljetuksen. Nyt reittiliikenne ajetaan melko tyhjillään, sanoo Valkeapää, joka on 20 vuotta ajanut koulukuljetuksia.

Valkeapään mukaan hänellä oli jo reittiliikenteestä sopimus tehty, jonka jälkeen kunta päätti kilpailutuksesta. Yrittäjän mielestä kunta maksaa nyt ihan turhaan koulukuljetuksesta erikseen.

Hän moittii muutenkin kunnan toimia kilpailutuksesta, joka hänen mielestään oli epäselvä varsinkin valintaperusteiden osalta.

Valkeapää lopettaa myös asiointiliikenteen. Yhtiö on ajanut kaksi kertaa viikossa niin Peruspohjalle, Koitsanlahdelle, Rasvaniemeen kuin Kinnarniemeen.

– Olen kertonut muutoksista jo asiakkaille. Melkoniemeltä ja Koitsanlahdesta asiakkaat ovat vähentyneet, mutta Akonpohjasta tulee ihmisiä. Ne jäävät nyt pois ensi vuoden alusta lähtien, olen lähettänyt asiasta kirjeen kunnalle, sanoo Valkeapää.

Savonlinja ilmoitti aiemmin syksyllä, että se lopettaa linja-autovuoron Imatran-Rautjärven-Parikkalan-Savonlinnan väliltä.

Kommentoi

Hae sivuilta