Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Somejulkkiset palasivat kotilaitumelle

Uukuniemeläisen Suurtuvan tilan lampaista on tullut tällä viikolla todellisia julkkiksia sosiaalisessa mediassa - siis somejulkkiksia. Satapäisestä laumasta viisi uuhta eli naaraspuolista lammasta oli kesätöissä naapurissa Kesälahdella, jossa julkisuusralli sai alkunsa. Keskustassa maisemanhoitoa tehnyt lauma oli päässyt keskiviikkona pois aitauksestaan ja marssinut lähes suoraa tietä läheiselle Kesälahden Osuuspankille. Pankin henkilökunta ei kuitenkaan päästänyt ilmeisen finanssitietoista laumaa sisään,  vaan tyytyi kuvaamaan joukkiota oven lasin läpi. Ovessa oli jo ennestään koirien sisäänpääsyn kieltävä kyltti, mutta heti seuraavana päivänä oveen laitettiin, pankin Facebook -päivityksen mukaan tasa-arvosyistä, myös lampaiden sisäänpääsyn kieltävä kyltti.

Tämä lienee paikallaankin, sillä Suurtuvan tilan Maaret Berg-Tynkkysen mukaan on jo alustavasti sovittu, että tilan laumasta lähtee myös ensi kesänä maisemanhoitotyöläisiä Kesälahdelle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Lammas on laumaeläin, joten tämä karkuteille lähtö oli  ihan tyypillistä käyttäytymistä lampailta. Eli jos yksi lähtee, lauma seuraa perässä, Maaret Berg-Tynkkynen sanoo. He saivat tiedon lampaiden seikkailuista heti tuoreeltaan, ja lähtivät noutamaan eksyneitä kotiin.

Viisikon saama valtava julkisuus on yllättänyt täysin: lampaiden pankissa käynnistä on ollut juttuja ja kuvia  sosiaalisessa mediassa sekä useissa lehdissä. Perjantaina oli tosin jo palattu hieman ankeaan arkeen: julkimot laidunsivat sateisella kotilaitumella Niukkalassa ikään kuin missään pankissa ei olisi koskaan käytykään.

(Vai oliko "Plan B" jo valmiina: Kesälahden Osuuspankin Uukuniemen konttoriin ei ole laitumelta kuin vajaan kilometrin matka...)

Kommentoi

Hae sivuilta