Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Lukiolaiset imivät kulttuuria

Lukiolaiset Juuso Värtinen, Anna Valkeapää ja Sanna Pirinen kiersivät lauantaina koulupäivänä Parikkalan kulttuurikohteita. Anssi Kemppinen Lukiolaiset Juuso Värtinen, Anna Valkeapää ja Sanna Pirinen kiersivät lauantaina koulupäivänä Parikkalan kulttuurikohteita.

Parikkalan Kirjolan koulussa oli lauantaina koulupäivä. Oppilaiden lisäksi kouluun oli kutsuttu myös vanhemmat. Rehtori Sarri Aallon mukaan mukana oli 80 ala- ja 15 yläkoulun oppilaan huoltajaa.
– Ajatus yhteisestä koulupäivästä syntyi kevään kyselystä, jossa huoltajat toivoivat enemmän koulun ja kodin yhteistyötä. Tarkoituksena on tänään liikkua yhdessä, sanoi Aalto.
Alakoululaiset suuntasivat vanhempineen heti ensimmäisellä tunnilla Likolammen kierrokselle, jossa oli eri tehtävärasteja. Ensiapurastin harjoituksessa kolmannen luokan oppilas Elmiira Sinkkonen sitoi äidilleen sidettä ”loukkaantuneeseen” käteen.
– En tiedä, mitä kädelle oli tapahtunut, mutta painesidettä siihen laitettiin. Ihan mukavaa vaihtelua olla koulussa ja ennen kaikkea luonnossa. Ainakin oppilas oli innoissaan, kun tiesi pääsevänsä äidin kanssa kouluun, sanoi Virpi Kankare-Sinkkonen.
Tosin aamulla oppilasta väsytti lauantainen herätys.
– Eilen oli pitkä koulupäivä. Mutta nyt tuntuu jo mukavalta. Tänään istutetaan vielä kukkasipuleita ja mennään liikuntahalliin pelaamaan, sanoi Elmiira Sinkkonen.
Sääkin suosi ulkoilijoita, sillä aurinkokin ilmestyi varta vasten lauantain aamupäiväksi muuten harmaiden päivien sekaan.
Yläkoululaisilla oli koulun ympäristössä tehtävä- ja liikuntarasteja. Lukiolaiset taas kiersivät Parikkalan lähialueita ja oppivat paikalliskultuurista.
– Onhan tässä tullut uusia ja ihan mielenkiintoisia juttuja Parikkalasta. Esimerkiksi nämä sotahistoriapaikat antoivat uutta tietoa, sanoi Iines Joronen Laatokan puolustajien muistomerkillä.
Myös Anna Valkeapää oli saanut kulttuurikierroksella uutta tietoa.
–  Kuultiin esimerkiksi, miten vanha rautatieyhteys Parikkalassa on eli kohta 110 vuotta. Ja Eino Leinon käynnit Parikkalassa oli uutta, sanoi Valkeapää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta