Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Vuoden mittainen kävelylenkki

Kesällä riittää kulkijoita. Moni lienee kiinnittänyt huomiota myös taannoin Valtatie 6:n varressa reippaasti askeltaneeseen hoikkaan, lierihattupäiseen mieheen, joka työntää edellään täyteen pakattua tavarakärryä. Matkan varrella Parikkalan Koitsanlahdella selvisi, että hollantilainen viisikymppinen mies (esiintyy matkasta kertovilla Facebook -sivuillaan nimellä Kayak Cobbar) oli juuri tulossa Venäjän rajaa myötäillen Pohjois-Suomesta ja oli matkalla Helsinkiin, josta oli tarkoitus jatkaa Viroon.

Itse asiassa mies oli aloittanut kävelylenkkinsä kotimaastaan Hollannista jo helmikuussa. Sieltä matka oli edennyt Saksan, Tanskan, Ruotsin ja Norjan kautta Suomeen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Tämä on vuoden mittainen projekti. Haluan näyttää itselleni, että pystyn tähän. Uskon muuten, että ihan kaikki pystyisivät samaan jos vain uskoisivat itseensä, mies selitti vilkkaasti liikennöidyn kuutostien varressa perjantaina. Hän kertoo tavanneensa useita ihmisiä, jotka ovat kertoneet haaveilleensa samasta koko elämänsä.

Yksi kävelyprojektin tarkoituksista on tutustua eri maihin nimenomaan kävelijän näkövinkkelistä. Erityisesti mies sanoo ihastuneensa Norjaan.

- Yövyn pääasiassa teltassa, joskus hostelleissa ja hotelleissa. Rahaa kuluu lähinnä ruokaan. 

Kommentoi

Hae sivuilta