Julkaistu    |  Päivitetty 
Marika Anttonen

Espanjalaiset ihastuivat luontoon

Simpeleen Martat opastivat karjalanpiiraiden teossa. Marika Anttonen Simpeleen Martat opastivat karjalanpiiraiden teossa.

Kesäisin Espanjassa on niin kuuma, ettei siellä voi juurikaan olla ulkona. Lisäksi maasto on kuivaa eivätkä kasvit kasva kunnolla. Siksi Suomen luonto onkin monelle espanjalaiselle suuri elämys.

– Tykkään kylmästä säästä, ja siitä, että aamulla voi sataa ja saman päivän aikana paistaa aurinko, vaihto-oppilas Mayida Godoy, 16 kertoo.

Mayida sanoo halunneensa mukaan nuorisovaihtoon, koska tahtoi tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuuriin. Hän ei ole ollut aiemmin ulkomailla. Mayida on yksi 18:sta espanjalaisesta vaihto-oppilaasta, jotka saapuivat Rautjärvelle viime tiistaina. Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmaan kuuluva nuorisovaihto on Lappeenrannan ja Rautjärven nuorisotoimien yhteinen projekti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Molemmilla oli pienet ryhmät, yhdistymällä saatiin kivan kokoinen porukka, Lappeenrannan kaupungin nuoriso-ohjaaja Niina Ljungkvist kertoo.

Mukana on seitsemän rautjärveläistä ja viisi lappeenrantalaista nuorta sekä molemmista kunnista ohjaaja.

Leiriläiset, iältään 14-19 vuotta, ovat viikon Suomessa. Alkuviikosta he majoittuivat Simpeleellä Pitkäjärven toimintakeskus In-Kassa, jonka jälkeen perjantaina he siirtyivät Lappeenrantaan Asinsaaren leirikeskukseen.

Ohjelmassa on esimerkiksi jalkapallon peluuta, frisbeegolfia ja kokkausta. Simpeleläiset halusivat ehdottomasti esitellä uuden koulurakennuksensa, joten torstaina nuoret laittoivat itse ruokaa kotitalousluokassa. Menussa oli muun muassa mustikkakukkoa ja tortilla de patataa eli perunamunakasta.

Kuvagalleria

Kommentoi

Hae sivuilta