Julkaistu    |  Päivitetty 
Marika Anttonen

Simo Häyhä erikoisnäyttely avoinna

Simo Häyhän lähisukulaiset paljastivat muistolaatan ja asettivat sen alle seppeleen. Marika Anttonen Simo Häyhän lähisukulaiset paljastivat muistolaatan ja asettivat sen alle seppeleen.

Rautjärven Miettilän kylässä, historiallisella reservikasarmialueella sijaitsevasta Kollaa-museosta tuli maanantaina virallisesti Kollaa- ja Simo Häyhä -museo.

Vanhaan, sairastupana toimineeseen rakennukseen avattiin samalla myös Simo Häyhä erikoisnäyttely, joka on avoinna heinäkuun loppuun. Sen jälkeen osa tavaroista poistuu museosta. Museossa pääsee ihastelemaan muun muassa Simon käyttämiä aseita, metsästys- ja lumipukua sekä valokuvia. Avajaispäivänä kävijöitä oli reilut 300.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tilaisuudessa Häyhän lähisukulaiset paljastivat myös museon ulkoseinään kiinnitetyn muistolaatan. Laatan alle laskettiin myös seppele.

– Näyttelyn kokoaminen ei olisi onnistunut ilman sukulaisten apua ja tukea, Kollaa-toimikunnan puheenjohtaja Reijo Sinkkonen kertoo.

Sinkkosen mukaan Kollaa-toimikunta päätti kaksi vuotta sitten järjestävänsä Simo Häyhä -erikoisnäyttelyn. Tänä vuonna Sinkkonen jututti lähiomaisia ja sai luvan pysyvämmän näyttelyn pystyttämiseksi.

Vieraat pääsivät lisäksi testaamaan, kuinka hyviä tarkka-ampujia heistä tulisi. Ammuntateltassa Simpeleen reserviupseerien ampumajaosto opasti kävijöitä ampumaan 300 metrin päässä olevaan maalitauluun kiväärillä. Simo Häyhä -tarkkuusammuntaa kiinnosti myös viisivuotiasta Otso Haikolaa, joka tuli avajaisiin Riikka-äidin mukana. He saapuivat Rautjärvelle Vantaalta asti.

Kollaa- ja Simo Häyhä-museo Miettilässä, Kuntalanraitti 32. Avoinna 31.7. asti, ma-su klo 10-16.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta