Julkaistu    |  Päivitetty 
Leena Pajari-Kosonen

Oronmylly astui uuteen aikaan

Parikkalan Oronmylly ei enää ole Kansan Raamattuseuran leiri- ja kurssikeskus, vaan vetovastuussa on vuoden alusta lähtien ollut Oronmyllysäätiö. Säätiön toimitusjohtajana on Arto Valkeapää, jolle Oro on tuttua tutumpi: mies oli Oron isäntänä vuosina 2008-2014.

Oro tekee edelleen yhteistyötä KRS:n kanssa muun muassa ohjelmapalvelujen osalta, mutta tärkeimpänä taustatukena ovat Oron ystävät, joilta toiminta saa sekä taloudellista että talkooapua. Leiri- ja kurssikeskuksen toiminnan pääajatus kumpuaa edelleen paikan lahjoittajan Aate-Pekka Anttosen periaatteista ja toiveesta: Orolla pidetään esillä evankeliumin sanomaa ja ovia auki kaikille kristillisille yhteisöille - oppikysymyksistä ei Oron pöydän ääressä edelleenkään "väännetä".

Toiminta jatkuu pitkälle perinteisillä linjoilla, Sanan ja rukouksen talvipäivät ja säätiön toiminnan avaus on 10.-12.2. Kevään ohjelmaan kuuluvat myös muun muassa Hiihtoviikko, Naistenpäivät, Sama rakas -aviopariviikonloppu ja Mies Myllyssä -tapahtuma. Kesään kuuluu myös Arto Myllärisen ohjaama ja käsikirjoittama näytelmä Riemuvaurio, joka toteutetaan pitkälle Orolta tutulla Myllärisen "luottoporukalla".

Oronmyllysäätiö on palkannut Orolle uusia työntekijöitä: toimistosihteeriksi Anu Revon, pääemännäksi Aira Valkosen ja kokiksi Mari Valkeapään. Kiinteistönhoidosta vastaa Pentti Vaittinen. Kuvassa myös Arto Valkeapää ja Oronmyllysäätiön hallituksen jäsen Esa Repo ja ohjaaja Arto Myllärinen.

Kommentoi

Hae sivuilta