Julkaistu 

Hoiotolaitos vaihtoi omistajaa

 

Fysioterapeutti Kati Häyhä on ostanut Simpeleen Fysikaalisen Hoitolaitoksen

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

ja Kuntokulman yrittäjä Mirja Rädyltä.

 

Simpeleen Fysikaalinen Hoitolaitos Ky ja Kuntokulma siirtyivät uuteen omistukseen helmikuun alussa. Mirja Räty ehti pyörittää yritystä 33 vuotta. Hän jatkaa uuden yrittäjän palveluksessa fysioterapeuttina. Räty on erikoistunut neurologiaan ja lasten fysioterapiaan, jotka ovat olleet omassakin yrityksessä hänen vastuualueitaan. Mirja jatkaa omalla vastuualueellaan edelleen.

 

Rautjärveläinen Kati Häyhä on valmistunut fysioterapeutiksi 2015. Valmistuttuaan hän oli ensin Eksoten kotikuntoutuksessa töissä ja viime kesästä Simpeleen Fysikaalisessa Hoitolaitoksessa ja Kuntokulmassa. Niissä hän teki myös opiskeluaikanaan työharjoitteluja. Viimeisen pitkän harjoittelun aikana hän työsti omavalvontasuunnitelman ja tutustui yritykseen perusteellisesti muutenkin.

 

– Keskustelu siitä, että Kati ostaisi jossain vaiheessa yrityksen lähti alkuun vähän vitsinä jossain vapaamuotoisessa illanvietossa, mutta nyt syksyn aikana se sitten hautui todeksi, Mirja kertoo.

 

Hän on tyytyväinen siihen, että  yritys saa jatkajan ja voi itse aikanaan siirtyä eläkkeelle.

 

– Meitä tarvitaan täällä enkä usko, että tarve tulevaisuudessakaan vähenee, Kati uskoo.

 

Yrittäjyyden ohella Katin vastuulla on omaishoitajien palveluseteliasiakkaat sekä veteraanien kuntoutus.

 

Simpeleen Fysikaalisen Hoitolaitoksen ja Kuntokulman palveluksessa vuodesta 2001 lähtien ollut fysioterapeutti Kari Astikainen jatkaa uuden yrittäjän palveluksessa. Hän vastaa tuki- ja liikuntaelinvaivojen fysioterapiasta. Kelan vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta vastaavat kaikki fysioterapeutit.

 

Kotikäyntejä tarvittaessa

 

Matkat ovat maalla pitkiä, joten fysioterapeutit tekevät tarvittaessa myös kotikäyntejä.

 

Suurimmat kotikäyntejä tarvitsevat asiakasryhmät ovat lapset ja ikääntyneet. 

Mirja ja Kati käyvät esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa hoitamassa lapsia koulupäivän aikana, jotta vanhemmat eivät joudu iltaisin kuljettamaan näitä fysioterapiaan. Pienimpien lasten ja ikääntyvien osalta kuntoutus asiakkaan kotona.

 

Perinteisen fysioterapian lisäksi hoitolan väkeä työllistävät myös lääkinnällisten hoitosukkien ja -hihojen mittaamiset, tilaamiset, sovittamiset ja käytön ohjaaminen.

 

– Tämä on nyt kuudes vuosi, kun välitämme hoitosukkia ja -hihoja. Ne työllistävät paljon. Tässä asiassa teemme yhteistyötä Eksoten ja Mediteamin kanssa. Me hoidamme käytännön prosessin, Mirja kertoo.

 

Osana Simpeleen fysikaalisen hoitolaitoksen ja kuntokulman toiminnasta on jo yli 20 vuotta ollut kuntosali Kuntokulma, jonka toiminta jatkuu myös uudessa omistuksessa entiseen tapaan.

 

– Kaikkien asiakkaittemme fysioterapia jatkuu normaalisti ilman keskeytyksiä ja kaikki sopimukset säilyvät voimassa. Tavoitteena on se, että eivät asiakkaat eivätkä yhteistyökumppanit huomaa mitään vaihdosta, toteavat uusi ja entinen yrittäjä.

Kuvassa Mirja Räty, Kari Asikainen ja Kati Häyhä

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta