Julkaistu 

Lisää leluja Kuperkeikalle

Päiväkoti Kuperkeikassa Parikkalan Akonpohjassa riittää pieniä asiakkaita tilojen täydeltä, jopa vähän reilumminkin.

Lasten määrä on viime vuosina lisääntynyt kunnan pohjoispäässä. Suuntaus jatkuu. Taakse näyttävät jääneen ne ajat, jolloin Kuperkeikan lapset sai laskea kahden käden sormilla.

Nyt kirjoilla on 28 lasta. Kaikki eivät ole joka päivä hoidossa. Silloin, kun hoitoa tarvitsee isompi joukko, isommat ovat tien toisella puolella seurakuntakeskuksessa entisessä kirkkoherranvirastossa. Kaikki tulevat syömään Kuperkeikkaan ja sieltä vanhemmat käyvät heidät hakemassa.

Aiemmin Kuperkeikka oli ryhmäperhepäiväkoti, mutta varhaiskasvatuksen tarpeen lisääntyessä kunnan pohjoispäässä se muutettiin kuluvan vuoden alussa 18-paikkaiseksi päiväkodiksi. Lisätilan vuokraamisesta seurakunnalta on tehty sopimus kuluvaksi talvikaudeksi toukokuun loppuun asti.

Kunnan taloussuunnitelmassa vuodelle 2017 todetaan, että lisätilan ja määräaikaisen päivähoitajan tarve jatkunee toimintakauden 2017-2018.

LC Saaren leijonaleidit ovat avustuksellaan täydentäneet Kuperkeikan leluvarastoa. Henkilökunta hankki rahalla pehmeitä palloja liikuntavälineiksi, värikkäitä huiveja roolileikkeihin ja eläinmuistipelin. LC Saaren leidit Riitta Heikkinen ja Leena Laakso kävivät luovuttamassa lelut Kuperkeikan lapsille. Vastaanottajina lastentarhanopettaja Hannu Siitonen ja kuvassa vasemmalla päivähoitajat Anne Korhonen ja Anne Havula.

Kommentoi

Hae sivuilta