Julkaistu    |  Päivitetty 
Leena Pajari-Kosonen

Rautatie tuli Parikkalaan 110 vuotta sitten

Juuri rakennetun Parikkalan rautatieaseman pihalla seisottiin 1.11.1906 jännittyneissä tunnelmissa. Asemapihalle vyöryi  tuolloin jotain sellaista, jota ei paikkakunnalla oltu ennen nähty: höyryveturi. Parikkalaan on nimittäin valmistunut saman syksynä rautatie Elisenvaarasta Punkasalmelle. Päätepysäkki oli Savonlinna, jonne rata Kyrönsalmen yli valmistii hieman myöhemmin.

Rautatien saaminen Parikkalaan oli iso edistysaskel ja avasi kirjaimellisesti maailman. 110 vuoteen mahtuu iso pala rautatiehistoriaa. Sota katkaisi Savonlinna-Elisevaara -radan, mutta liikenne silloiseen Neuvostoliittoon jatkui aina vuoteen 1958, kun Parikkalasta kuljettiin sotakorvaus- ja kauppatavaraa naapuriin. Onkamo-Parikkala -rata valmistui 50 vuotta sitten, ja piristi entisestään rautatieliikennettä aikana, jolloin "junassa kulki kaikki".

VR oli Parikkalassa merkittävä työnantaja aina siihen saakka, kunnes se päätti sulkea Parikkalan aseman 2009. Rautatieläiset "viimeiset mohikaanit" muistelevat VR-aikojaan tämän torstain lehdessä, joka on näköislehtenä kaikkien luettavissa.  Seppo Nykäsen ottamassa kuvassa on Parikkalan asemalla kauan kirjurina työskennellyt Maire Nirkko, jota vanhat työkaverit niin ikään muistelevat.

Kommentoi

Hae sivuilta