play

Kesäsanomat: Kolmaskin sukupolvi rakastunut Kasevaan

Kasevan nykyinen kokoonpano: Matti Mikkonen (laulu ja kitara), Nils Jokela (rummut), Tommi Kekoni (kitara ja laulu) sekä Jouko Järvinen (basso ja laulu). Lauantaina Kisapirtillä esiintyy seitsenhenkinen 50-vuotisjuhlakokoonpano, jota täydentävät saksofonisti Inari Ruonamaa, vetopasunisti Antti Hermaja ja perkussionisti Ville Jokela.

Kasevan nykyinen kokoonpano: Matti Mikkonen (laulu ja kitara), Nils Jokela (rummut), Tommi Kekoni (kitara ja laulu) sekä Jouko Järvinen (basso ja laulu). Lauantaina Kisapirtillä esiintyy seitsenhenkinen 50-vuotisjuhlakokoonpano, jota täydentävät saksofonisti Inari Ruonamaa, vetopasunisti Antti Hermaja ja perkussionisti Ville Jokela. Kuva: Ari Uusinukari

Aleksi Keränen

Adjektiivi legendaarinen on kokenut jonkinlaisen inflaation muodostuttuaan turhankin taajaan käytettäväksi kuvaukseksi. Tamperelaisyhtye Kasevan kohdalla määritelmä on kuitenkin täysin osuva.

Kasevan musiikkikaan ei ole kokenut minkäänlaista arvonalenemista, pikemmin päinvastoin.

– Viisikymmenvuotiskiertueemme on saanut loistavan vastaanoton, lähes kaikki keikat ovat olleet loppuunmyytyjä. Yleisö on ollut hyvin innostuneesti mukana ja ikähaitari on ollut aikamoinen, parikymppisistä seitsemänkymppisiin. Mukana on ollut kolmea eri sukupolvea, Kasevan basisti-laulaja Jouko Järvinen kertoo.

Puolivuosisataisia pyöreitään juhlivan orkesterin keikkatahti on tiivis, sillä kalenteriin on merkittynä tämän vuoden osalta vielä nelisenkymmentä keikkaa ja myös ensi vuodeksi on esiintymisiä luvassa.

– Tarkoitus on jatkaa keikkailua niin kauan kuin yleisöä riittää ja nostalgia-aalto kantaa. Suunnitelmissamme on myös tallentaa ja julkaista uusia kappaleita jossain vaiheessa, Järvinen paljastaa.

Hittejä luvassa

Laulava basisti muistelee Kasevan esiintyneen Parikkalassa kertaalleen 1970-luvun aikana, tarkempi aika sekä paikka ovat kuitenkin päässeet unohtumaan.

– Bändillä ei ole Parikkalasta oikein muuta tietoa kuin se, että paikka on lähellä Venäjän rajaa. Olemme kuulleet positiivista palautetta Kovan päivän ilta -tapahtumasta ja on hienoa päästä soittamaan sinne. Odotamme kovasti Parikkalassa soittamista.

Settilista koostuu kaikista vanhoista hiteistä, joten heinäkuun toisena lauantaina Kisapirtillä kuullaan käytännössä täysin varmasti muun muassa Striptease Tanssija, Pena, Mari, Vanha mies, Tyhjää ja Kun maailma elää.

– Uskon, että ohjelmistomme täyttää fanien odotukset, Jouko Järvinen miettii.

Lipuille kysyntää

Tapahtuman kanssa samaa nimeä kantavan yhdistyksen järjestämää Kovan päivän iltaa vietetään tänä vuonna 26. kertaa. Kasevan lisäksi tapahtumassa esiintyvät Pepe Willberg & Band ja 1960- ja 1970-lukulaista coverosastoa veivaava SweetHard.

Yhdistyksen sihteeri Raine Hämäläinen kertoo Kovan päivän illan herättäneen suurta mielenkiintoa jo toukokuun lopulla.

– Tämä on näkynyt muun muassa ennakkoon myytävien lippujen kysyntänä. Kun monet saapuvat tapahtumaan pitkienkin matkojen takaa, halutaan varmistaa sisäänpääsy ostamalla tai varaamalla liput etukäteen.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta