play

Poliisi valvoo nuorten juhlimista tulevana viikonloppuna

Poliisi muistuttaa vanhempia siitä, että kotiintuloajoista kannattaa sopia etukäteen. Kuvituskuva.

Poliisi muistuttaa vanhempia siitä, että kotiintuloajoista kannattaa sopia etukäteen. Kuvituskuva. Kuva: Marko Puumalainen

Lege Pajari-Kosonen

Kaakkois-Suomen poliisi on läsnä koulujen päättäjäisten juhlinnassa tulevana viikonloppuna nuorten suosimilla paikoilla ympäri Kaakkois-Suomen.

Läsnäolon ja valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä ja onnettomuuksia sekä suojata nuoria joutumasta rikoksen uhriksi.

Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten, kuten nuoriso- ja sosiaalityöntekijöiden, kanssa.

Poliisi myös muistuttaa vanhempia siitä, että lasten ja nuorten suunnitelmista on hyvä keskustella kotona jo ennen juhlapäivää. Nuorta kannattaa rohkaista kertomaan suunnitelmista avoimesti. Se tuo mielenrauhaa vanhemmalle ja nuorelle.

– Nuoren kanssa on myös hyvä sopia, mihin aikaan kotiin pitää tulla. Illan aikana voi myös viestitellä nuoren kanssa ja vähän kysellä, miten ilta sujuu ja missä nuori on, neuvoo ylikomisario Jukka Tylli.

Vanhempia Tylli ohjeistaa olemaan tavoitettavissa siltä varalta, että nuori tarvitsee apua tai jos poliisi tai nuorisotyöntekijä soittaa. Poliisi soittaa tuntemattomasta numerosta.

Poliisi tulee tiedottamaan päättäjäisillan sujumisesta poliisi.fi-sivustolla sekä sosiaalisessa mediassa.

Nuori, juhli fiksusti ja pyydä rohkeasti apua

Poliisi tulee puuttumaan alaikäisten päihteiden hallussapitoon ja niiden käyttöön, ja poliisi valvoo myös erilaisten toisten vahingoittamiseen sopivien esineiden, kuten teräaseiden hallussapitoa.

Tällaisia esineitä ei saa tuoda julkiselle paikalle ja poliisi tulee puuttumaan myös niiden hallussapitoon.

– Teräaseet ja muut vahingoittamiseen soveltuvat esineet eivät kuulu julkiselle paikalle, eivätkä alaikäisten haltuun muutenkaan. Jonkun vakavan loukkaantumisen riski on todella suuri erityisesti, jos päihteet ovat mukana kuvioissa, muistuttaa ylikomisario Tylli.

Kaakkois-Suomen poliisit toivottavat turvallista iltaa jokaiselle koulujen päättäjäisiä juhlivalle nuorelle.

– Haluan muistuttaa nuoria siitä, että poliisi on kaupungilla liikkeellä teitä varten. Jos näet uhkaavan tilanteen tai tarvitset apua, tule rohkeasti kertomaan poliisille, sosiaaliviranomaiselle tai muulle aikuiselle, Tylli korostaa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta