play

Näkyy, toivottavasti myös kuuluu

Kuvituskuva.

Kuvituskuva. Kuva: Jarno Artika

Aleksi Keränen

Kaakkois-Suomen rajavartioston ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtavat viranhaltijat näkyvät täällä kärkiseudullakin aiempia kesiä taajempaan.

Rajavartioston edustusta oli paikalla Uukuniemen iltatorilla viime keskiviikkona, samoin reipas kuukausi sitten juhlitussa Hiitolanjoki Hurmaa -avajaistapahtumassa. Hyvinvointijohtaja Sally Leskinen kiertää maakunnan toreja tavatakseen ihmisiä ja kuullakseen heidän huolensa sekä kysymyksensä. Simpeleellä jututtajia riitti ja heistä on tuskin pulaa kiertueen muillakaan pysähdyspaikoilla.

Sekä rajavartiosto että EKHVA ovat erittäin ajankohtaisia valtakunnallisestikin.

Kaakkois-Suomessa on kolme itärajan vilkkainta ylityspaikkaa, myös Kolmikannasta ja Uukuniemeltä on päässyt tilapäisesti rajan ylittämään. Niin sanottu käännytyslaki on kiertänyt kuumana perunana valiokunta- ja eduskuntaryhmäpöydästä toiseen ja lähti tiistaina uudestaan perustuslakivaliokunnan käsiteltäväksi.

Hyvinvointialueiden rankka kulukuuri kuihduttaa varmasti kaikkia alueita. Etelä-Karjalassa voitaneen kuitenkin puhua vähintäänkin torjuntavoitosta, sillä jokaisessa kunnassa säilyy hyvinvointiasema.

Simpeleen torilla ihmiset olivat syystäkin huolissaan lääkäripulasta ja muidenkin sotepalveluiden karkaamisesta kauemmas Imatralle ja Lappeenrantaan. Toimiva perusterveydenhuolto säästää sekä rahaa että kuormitusta molemmat osapuolet, niin potilaat kuin EKHVA huomioiden. Siitä leikkaaminen on valitettavan lyhytnäköistä toimintaa, joka kostautuu päivystyksen tukkeutumisessa ja erikoissairaanhoidon kasvavissa kustannuksissa.

On hyvä asia, että rajavartioston ja hyvinvointialueiden edustajat jalkautuvat toreille ja tapahtumiin kansan pariin. Toivottavasti täällä asuvien ihmisten huolia ja näkemyksiä kuullaan tulevaisuudessakin.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta