play

Pääkirjoitus: Kesä on käsillä

Näin komeasti roihusi toissa kesän juhannuskokko Särkisalmella.

Näin komeasti roihusi toissa kesän juhannuskokko Särkisalmella. Kuva: Aleksi Keränen

Aleksi Keränen

Armaan ajan ja suven suloisen jo joutumisesta veisataan ympäri maata tulevana viikonloppuna, kun kouluvuosi päättyy. Yhdeksännen luokan, ammattikoulun tai lukion päättävillä on eritoten aihetta juhlaan.

Kesä on tehnyt tuloaan Etelä-Karjalan pohjoiskärkeenkin helteisen sään edesauttamana ja virallisesti kesävaihteelle vaihdetaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä eli tänä lauantaina. Monet lompsahtavat lomilleenkin samana päivänä, edellä viitatut koulukkaat opettajineen ainakin.

Kesän tulon huomaa paikallislehdestäkin. Kuvissa olevat ihmiset, maisemat ja ympäristöt ovat alati aurinkoisempia ja tämän viikon napakahkon aviisin välistä löytyy 48-sivuiseksi sipaistu Kesäsanomat. Perinteisestä kesäliitteestämme löytyy menovinkkiä, tapahtumakalenteria, salaattireseptiä, paikallistietovisaa ja paljon muuta. Kaikkea yhdistää se, että se on PaRaS:ta paikallista. Suuret kiitokset Legelle, Minnalle, Leenalle, Irmalle, Ilpolle, Elinalle, Arjalle ja Annelle! Paikallista osaamista ja tarjontaa esittelevä kesälehti on lähellä tuotettu ja pitkältä osin käsityötä.

Kiitokset myös haastatelluille. Välillä seikkailtiin mailla halmeilla, parhaimmillaan Suomi-neidon ääriviivojen ulkopuolellakin, heti kohta myös Simpeleen luonnonnurmipyhätön reunamilla. Kummankin kunnan vuoden nuoriksi itsenäisyyspäivän alla Harjulinnassa valitut päätyivät kansikuvaan saakka ja sen ohessa jututettavaksi, jälkimmäisen osalta sama vika myös eräällä Rahikaisella.

Parikkalassa ja Rautjärvellä riittää kesäisin nähtävää ja rohkenen väittää, että tänä kesänä vielä tavallista enemmän. Seudustamme ja sen tarjonnasta kannattaa olla pystyssä päin, oli se kellekin sitten koti- tai vapaa-ajanasumis-sellainen, viipyi täällä pysyvämmin tai vain käydäkseen.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta