play

Jesse Joronen torjui Venezian Serie A:han

Jesse Joronen vartioi Huuhkaja-maalia Pohjois-Makedonia-ottelussa marraskuussa 2022. Vasemmalla Anssi Suhonen, oikealla Venezia-seuratoveri ja Serie B:n maalikuningas Joel Pohjanpalo.

Jesse Joronen vartioi Huuhkaja-maalia Pohjois-Makedonia-ottelussa marraskuussa 2022. Vasemmalla Anssi Suhonen, oikealla Venezia-seuratoveri ja Serie B:n maalikuningas Joel Pohjanpalo. Kuva: Jyri Sulander / Palloliitto

Aleksi Keränen

Simpeleen Urheilijoiden kasvatti, jalkapallomaalivahti Jesse Joronen torjui nollapelit kummassakin Italian Serie A:n nousukarsintafinaalissa. Veneziaa edustava Huuhkaja-kassari piti vastustajajoukkue Cremonesen nollilla sekä viime torstain 0-0 päättyneessä vierasottelussa että sunnuntaina Venezian nousun varmistaneessa 1-0-kotivoitossa.

– Parempi vaan elää hetkessä sen sijaan, että yrittää analysoida sitä, Joronen Parikkalan-Rautjärven Sanomille maanantaina viestitti.

– Kausi oli pitkä ja täynnä kovaa työtä voiton eteen. Nyt nautitaan täysillä tästä saavutuksesta! En ole miettinyt mitään tulevaa sen enempää. Sopimus jatkuu Venezian kanssa ensi kauden loppuun asti ja tulen varmasti käymään Simpeleellä kesän aikana.

Portugali- ja Skotlanti-maaotteluihin nimetyt Huuhkajat.

Portugali- ja Skotlanti-maaotteluihin nimetyt Huuhkajat. Kuva: Suomen Palloliitto

Sarjakauden aikana Joronen pelasi 29 ottelussa ja piti maalinsa koskemattomana tasan kymmenen kertaa. Hänet valittiin myös Huuhkajien kolmen maalivahdin joukkoon huomenna ja perjantaina pelattaviin Portugali- ja Skotlanti-vierasotteluihin. Muut maalivahdit ovat Bayer Leverkusenin sekä maajoukkueemme kapteeni Lukas Hradecky ja Exeter Cityn Viljami Sinisalo.

Veneziassa pelasi kuluvalla kaudella toinenkin suomalainen, Serie B:n maalikuninkuuden 22 osumallaan voittanut Joel Pohjanpalo.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta