play

Parikkalan-Rautjärven Sanomat painetaan nyt 100-prosenttisen hiilineutraalisti

Toimitus

PunaMusta Media Oyj -konserni on tiettävästi Suomen ensimmäinen mediatalo, joka painaa kaikki julkaisemansa lehdet 100-prosenttisen hiilineutraalisti vuoden 2021 alusta alkaen.

PunaMusta Median julkaisemiin lehtiin kuuluvat Parikkalan-Rautjärven Sanomat, viisi muuta paikallislehteä, Karjalainen ja kaupunkilehti Heili.

"Siirtyminen lehtiemme hiilineutraaliin painamiseen oli helppo päätös ja luonnollinen askel, sillä ympäristövastuu on yksi konsernimme keskeisistä arvoista. Haluamme olla medioidemme kautta suunnannäyttäjä Pohjois-Karjalassa ja kannustaa sidosryhmiämme, niin kuluttajia kuin yrityksiäkin, vastuullisiin valintoihin", toteaa PunaMusta Media Oyj:n medialiiketoiminnan johtaja Pasi Koivumaa.

Verkkolehden etusivulle

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miten syntyy hiilineutraali painotuote?

100-prosenttisesti hiilineutraali painotuote saadaan, kun päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa.
Jäljelle jäävät päästöt PunaMusta kompensoi Verified Carbon Standard (VCS) -sertifioidun ilmastoprojektin kautta täysimääräisesti. Kokonaisuutta valvoo puolueeton kolmas osapuoli.

Mikä on Verified Carbon Standard?

VCS on vapaaehtoista päästökauppaa valvovan Verran sertifikaatti. He varmistavat, että kompensaation varat ohjataan oikeaan kohteeseen.

PunaMustan hiilineutraalien painotuotteiden kompensaatiot on kohdistettu hankkeeseen, joka suojelee Amazonin sademetsää Perun puoleisella alueella.
Kompensaatiolla on tärkeä merkitys kohdealueelle sekä ekologisesta että sosiaalisesta näkökulmasta. Suojeltu metsä sitoo hiilidioksidia, mutta sen lisäksi hanke esimerkiksi tukee luonnon monimuotoisuuden suojelua sekä paikallisen väestön koulutusta ja toimeentuloa.

Miten päästöjä vähennetään?

Hiilineutraalin painotuotteen päästöt lasketaan vaiheittain aina paperinvalmistuksesta rahtiin ja työntekijöiden työmatkoihin. Laskelma painotuotteen päästöistä perustuu tarkkaan tietoon.
Kompensoinnin lisäksi päästöjä vähennetään esimerkiksi paperivalinnoilla, hukkapaperin vähentämisellä ja tuotantotilojen valaistuksen muuttamisella LED-valaistukseksi, sekä panostamalla ajanmukaisiin ja ympäristöä vähemmän kuormittaviin laitteisiin ja koneisiin.
Liiketoiminnan ympäristövaikutuksia arvioidaan säännöllisesti ja johdetaan jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti.

Tee kanssamme työtä kestävän kehityksen eteen!

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta