play

Mainos: Laina kannattaa kilpailuttaa monesta syystä

Kaupallinen yhteistyö: Axo Finance Oy

Mainos:

Erilaisia lainoja haetaan edelleenkin aktiivisesti, vaikka kiristynyt lainsäädäntö on maltillistanut toimintaa ja karsinut osan tekijöistä pois. Lainaa pitää harkita huolellisesti ja se kannattaa aina kilpailuttaa.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa ensisijaisesti sen takia että se voi tuoda lainanhakijalle säästöjä. Kilpailutus antaa lainanhakijalle mahdollisuuden vertailla lainoja keskenään ja löytää sen avulla itselleen sopivimman lainan.

Kilpailuttamisesta on hyötyä myös siksi, että se auttaa hakijaa ymmärtämään paremmin lainamarkkinoiden toimintaa. Lainoihin liittyy nimittäin useita ehtoja, jotka voivat yllättää ainakin ensikertalaista. Kilpailuta laina aina ennen lainapäätöstäsi.

Hanki säästöjä lainojen kilpailutuksella

Lainojen kilpailuttaminen on yksi tehokkaimmista keinoista säästää lainakustannuksissa. Se on helppo tapa vertailla eri lainapalveluiden tarjouksia ja löytää itselleen paras vaihtoehto.

Laina sisältää lähes poikkeuksetta erilaisia etuja, eikä niin sanottuja ilmaisia lainoja jaeta. Ehdot liittyvät pitkälti korkoihin ja muihin kustannuksiin, jotka muodostavat lainan hinnan.

Korot eivät ole suinkaan ainoa mahdollinen kulu, vaan lainaan voidaan ujuttaa muitakin kuluja. Niitä ovat muun muassa tilinhoitoon liittyviä kuluja. Koron sijasta lainanhakijan kannattaa kiinnittää ensisijaisesti todelliseen vuosikorkoon, joka ilmaisee kokonaisvaltaisemmin lainan hinnan.

Lainan kilpailutus tarkoittaa käytännössä lainavertailua, jossa lainanhakija voi saada hyödyllistä tietoa eri lainoista. Hän voi vertailla eri tarjouksien ehtoja, kuten korkoa ja todellista vuosikorkoa.

Lainavertailussa pitäisi käydä ilmi myös muut ehdot, kuten takaisinmaksuaika. Takaisinmaksuaika määrittää, millä aikajäänteellä laina pitää maksaa takaisin. Lainaehtoja pitää aina noudattaa, jos lainasopimus on hyväksytty ja allekirjoitettu.

Kilpailutus on helppoa ja nopeaa

Lainojen kilpailutus ja vertailu on tehty nykyisin erittäin helpoksi. Koko toiminta onnistuu kätevästi netissä, josta löytyy monia asiaan erikoistuneita sivustoja. Niitä on nykyisin tarjolla melko runsaasti.

Lainavertailuja tarjoavien sivustojen tarkoitus on tarjota tietoa eri vaihtoehdoista, eikä palvelu yleensä maksa mitään. Vertailu itsessään ei siis sido lainanhakijaa vielä mihinkään, vaan tietoja ja vaihtoehtoja voi rauhassa tutkailla ennen päätöksiä jatkosta.

Suhtaudu lainoihisi vakavasti

Lainojen kilpailutus ja lainojen hankinta on tehty nykyisin erittäin helpoksi ja nopeaksi. Molemmat toiminnot onnistuvat verkossa käden käänteessä. Tästä huolimatta lainoihin pitää aina suhtautua riittävällä vakavuudella.

Lainat sitovat ja ne pitää aina hoitaa sovittujen ehtojen mukaisesti. Lainavertailu voi kylläkin tarjota itselleen sopivimman vaihtoehdon, jossa on edulliset ehdot. Tästä huolimatta se pitää hoitaa kunnialla loppuun ja maksaa takaisin korkojen kera.

Lainaa pitää siis harkita huolellisesti ja sille pitää aina löytyä jokin järkevä ja perusteellinen syy. Lisäksi kuluttajan tai yrityksen kannattaa pohtia muitakin rahoitustapoja hankkeilleen. Niitä voivat olla esimerkiksi säästöt, joita voi kertyä kestävästä taloudenhallinnasta.

Jos lainaa ei hoideta asianmukaisesti, voi se aiheuttaa suuria ongelmia lainansaajalle. Taloudelliset ongelmat ovat aina vakavia ja ne voivat pahimmillaan johtaa ikävään kierteeseen.

Lainayritykset tarkistavat yleensä lainanhakijan taustatiedot, jossa halutaan selvittää esimerkiksi mahdolliset maksuhäiriöt. Jos lainanhakijalta havaitaan aikaisempia maksuongelmia, vaikeutuu lainansaanti merkittävästi.

Sisältö on lehden Parikkalan-Rautjärven Sanomat yhteistyökumppanin tuottamaa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta