play

MAINOS: Yhdistelylainojen sudenkuopat – Mitä ne ovat ja miten ne vältetään?

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Bank

Yhdistelylaina on netistä haettava laina, joka mahdollistaa useiden eri luottojen yhdistämisen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yhdistelylaina voi olla useissa tapauksissa hyödyllinen ratkaisu talouden hallintaan. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen myös yhdistelylainojen mahdollisista sudenkuopista ja miten ne voidaan välttää.

 Mikä on yhdistelylaina?

‌Yhdistelylainalla voit maksaa kaikki muut pienet luotot pois kerralla. Näin lainat siis yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi, eli vastuullesi jää vain yksi laina. Saat yhden selkeän maksusuunnitelman, yhden koron ja yhden kuukausierän.

Voit yhdistää esimerkiksi

·         kulutusluotot

·         osamaksut

·         joustoluotot

·         luottokorttivelat.

 Tarkoituksena on yhdistää velat yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi, jotta niitä on helpompi hallita. Toinen tärkeä tavoite on saada säästöjä. Yleensä isompi laina on halvempi, minkä vuoksi yksi yhdistelylaina saattaa olla edullisempi kuin monta pientä yhteensä.

 Tyypilliset virheet yhdistelylainan hakemisessa

 1.     Kilpailutus jää tekemättä.

On tärkeää kilpailuttaa lainantarjoajat ja vertailla heidän tarjouksiaan. Näin voit varmistaa, että saat mahdollisimman edullisen yhdistelylainan ja parhaat lainaehdot. Jos jätät kilpailutuksen tekemättä, saatat päätyä maksamaan tarpeettoman kallista korkoa.

 Vakuudettomien yhdistelylainojen korko voi olla mitä tahansa noin 4,5–20 % väliltä. Lisäksi kulut vaihtelevat. Niitä saa olla enintään 150 euroa vuodessa. Kilpailuttamalla voit päästä tutustumaan useiden lainapaikkojen luottoihin ja valitsemaan niistä halvimman.

 2.     Yhdistät vain osan vakuudettomista lainoista.

 Tavallisesti tavoite on yhdistää kaikki vakuudettomat lainat. Jos vain osa lainoista saadaan yhdistettyä, sinulla on edelleen useita maksuja joka kuukausi. Näin ollen rahatilanne ei välttämättä helpotu kovin paljon.

 Toisaalta joskus vain kalliimpien lainojen yhdistäminenkin voi auttaa ja tuoda säästöjä. Kannattaa siis laskea tarkasti, millainen yhdistelylaina juuri sinua hyödyttää.

 3.     Otat uusia velkoja pian lainojen yhdistämisen jälkeen.

 Kun olet yhdistänyt lainasi, on tärkeää välttää uusien lainojen ottamista. Muuten saatat löytää itsesi samasta tilanteesta uudelleen.

 Lainojen yhdistämisen lisäksi on siis tarpeen käydä omaa rahatilannetta muutenkin läpi ja pyrkiä pienentämään menoja tai saamaan lisää tuloja, jotta talous pysyy tasapainossa tulevaisuudessakin.

 Miten yhdistelylainaa haetaan?

 Vakuudettoman yhdistelylainan hakeminen onnistuu kätevästi netissä Nordic Bank lainavertailun kautta. Nordic Bankin kautta voit hakea yhdistelylainaa 500–60 000 euroa 1–15 vuoden laina-ajalla. Täytä yksi ilmainen hakemus ja voit sillä saada useita lainatarjouksia.

 Kun olet hyväksynyt jonkin tarjouksen, voit saada rahat hyvinkin nopeasti. Näin pääset pian maksamaan muita velkojasi pois ja vastuullesi jää vain yksi kilpailutettu laina.

 Voit hakea yhdistelylainaa yksin tai yhteishakijan kanssa. Jos siis haluat yhdistää lainasi puolisosi kanssa, kannattaa lainaa hakea yhdessä. Näin voitte saada isomman lainasumman ja alhaisemman koron.

 Lainahakemuksen voi tehdä milloin tahansa. Tutustu tarjouksiin rauhassa ja tee valintasi. Jos kaikkien lainojen yhdistäminen ei onnistu heti kerralla, voit kokeilla niiden yhdistämistä uudelleen myöhemmin.

Sisältö on lehden Nordic Bank yhteistyökumppanin tuottamaa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta